SFO’er på hemmelig mission i landets fodboldklubber

”Ud med pomfritterne - frugt er godt”. Sådan lyder det i disse dage i de danske fodboldklubber, der afvikler DBU’s nyeste aktivitet ’Kom ud af PomFRITTEN - brug bolden’. En aktivitet for børn mellem seks og 10 år fra landets SFO’er og fritidshjem.

DBU’s Agent SuperSund og Grev Mug har indtaget de danske fodboldklubber. I første omgang har de to instruktører på aktiviteten ’Kom ud af PomFRITTEN - brug bolden’ besøgt 14 klubber på Sjælland og i København, inden turen i denne uge går til Bornholm og herefter Lolland og Falster.

Aktiviteten foregår som et samarbejde mellem fodboldklubberne og de lokale SFO’er og fritidshjem, der inviteres ind i et legeunivers, hvor børnene skal ud på 10 hemmelige missioner for at redde frugter og grøntsager fra den farlige Grev Mug. Det sker gennem en række aktiviteter, som tager udgangspunkt i kropslige kompetencer, herunder motoriske egenskaber, idrætslige kompetencer og sociale kompetencer efter princippet læring gennem leg. Dermed sættes der fokus på sundhed, leg, fodbold og kammeratskab.

Børnene: ”Frugt er godt!”
Indtil videre har 1.430 børn fra lokale SFO’er og fritidshjem reddet frugter og grøntsager i fodboldklubberne, og når Grev Mug har forsøgt at distrahere børnene med råb som ”slik er sundt” og ”slik er godt”, har børnene blot svaret igen med ”frugt er godt - frugt er sundt!” I Hvalsø IF, som har afviklet aktiviteten, er ungdomsformand Jesper Fischer glad for den store fokus på sundhed:

”Vi havde fået sponsoreret frugt til aktiviteten, så det hang godt sammen med ønsket om at fremme sundhed. Jeg synes helt klart, at ’Kom ud af PomFRITTEN - brug bolden’ er et godt udgangspunkt for at arbejde mere med sundhed i klubberne, men det kræver også arbejde i det daglige. Det er ikke nok, at vi arbejder koncentreret med det under en aktivitet i to timer,” fortæller Jesper Fischer til dbu.dk.

Også i Jyllinge FC er der tilfredshed, efter klubben havde 130 børn på besøg:

”Vi havde en forrygende dag og et rigtig godt samspil mellem pædagoger, instruktører og klubfolk. De 130 børn var både glade og trætte efter to og en halv time med et forløb, som kørte perfekt,” beretter Thomas Elmar fra klubben.

Inspiration og rekruttering
Ud over at fremme sundhed, leg, bevægelse og kammeratskab så kan klubberne også bruge aktiviteten som et nyt rekrutteringsværktøj. I Hvalsø IF fik klubben 10 nye medlemmer - både piger og drenge - efter besøget af aktiviteten. Når man ser på tallene fra de evalueringer, der er foretaget af afviklingerne indtil nu, så er over halvdelen (62 %) af de deltagende børn potentielle nye spillere, eftersom de ikke i forvejen er medlem af en klub.

I 2012 er der planlagt 120 afviklinger af ’Kom ud af PomFRITTEN - brug bolden’ i 100 forskellige fodboldklubber rundt omkring i landet.

Læs mere om ’Kom ud af PomFRITTEN - brug bolden.’

Af: Eva Hindby

30. april 2012, 15:35

Skriv kommentar (Kræver login)

Ingen kommentarer endnu - skriv den første

0 Kommentarer: 
 
Glemt adgangskode?
Indtast dit brugernavn eller email her, så sender vi din adgangskode til dig.
Brugernavn / E-Mail:
ELLER
 
Lav ny profil uden Facebook