Genbrug af spillere gælder også i ungdommen fra den nye sæson

Fra efterårets start vil det være tilladt at genbruge ungdomsspillere inden for samme årgang. Der må benyttes tre spillere på 11M hold og to spillere på 8M hold.

Reglen om genbrug af spillere har igennem flere år været anvendt hos seniorerne, hvor man i rækkerne Serie 3 - Serie 5 har kunne genbruge op tre spillere. 
Med virkning fra efterårets start indføres ordningen nu også i ungdomsrækkerne. Dette sker som konsekvens af et på delegeretmødet vedtaget forslag.

Helt konkret betyder det nye tiltag, at der: 
  • I alle ungdomsrækker fra U14 til U19 11M frit må genbruges op til tre spillere inden for samme aldersgruppe
  • I alle ungdomsrækker fra U13 til U17 8M frit må genbruges op til to spillere inden for samme aldersgruppe.

Ved frit forstås, at benyttelsen ikke har sportslige konsekvenser for nogen af holdene og at reglerne om op- og nedrykning af spillere mellem hold (”spilles fri”), samt om ikke at måtte deltage i mere end en kamp pr. spilledag, ikke er gældende.

Det nye tiltag vil give klubberne mulighed for, at tilmelde to hold på samme årgang selvom antallet af spillere er lige på grænsen til at kunne gennemføre en turnering, ligesom tiltaget også gerne skulle være medvirkende til at flere kampe gennemføres, da der kan genbruges på alle niveauer inden for samme årgang.

Vær derfor opmærksom på denne nye regel i forbindelse med den igangværende holdtilmelding, hvor fristen er 12.juni. 

Læs mere om holdtilmelding her.


Log ind