Respekt-video hitter på Facebook

God forældreopførsel på sidelinjen har stor betydning for, om børn synes, det er sjovt at spille fodbold. Måske derfor er det noget mange Fynboere har en mening om. Det kan aflæses på den store interesse for en respekt-video, som bliver flittigt delt fra DBU Fyns Facebook.

Videoen tager et alvorligt emne op, men har et humoristisk tvist på budskabet. Den er i skrivende stund delt 186 gange, nået ud til flere end 40.000 personer og har haft flere end 15.000 visninger. 

Den er en del af DBU's landsdækkende kampagne Husk Respekten - også uden for banen, som har fået stor opmærksomhed på både de sociale medier, i aviser og i TV.

- Det er opløftende at se, hvor mange der deler videoen og dens budskab. Det viser os, at folk er enige med os i, at forældrene har et stort ansvar for at børnene trives med deres fodbold, forklarer DBU Fyns Formand, Bjarne Christensen, og fortsætter:

- Derfor er vores håb også, at klublederne vil gå forrest i kampen for god opførsel på og uden for banen i deres klub - i naturligt samarbejde med trænere og forældre. Det er vigtigt led i at skabe et godt klubmiljø med nogle sunde værdier, og der har klublederne et særligt ansvar for at sætte rammerne.

Se videoen her:


Sæt fokus på god opførsel i klubben
Ønsker man at sætte god opførsel på dagsordenen i klubben og måske få nedskrevet nogle fælles "spilleregler", er der hjælp at hente hos DBU Fyns klubrådgivere.

Som en del af kampagnen er også lavet et vejrbestandigt skilt, som med 5 simple budskaber sætter fokus på god forældreopførsel på sidelinjen. Klubberne kan hente to eksemplarer af skiltet hos DBU Fyn. Det er i A2-format med huller i hjørnerne, så det er lige til at hænge op. Det ser såldes ud:







Log ind