Årets Fynske Børne- og Ungdomsklub: De nominerede er...

Ved Fynsk Fodbold Award 2016 den 28. oktober skal Årets Fynske Børne- og Ungdomsklub kåres. Der er nu udpeget tre kandidater til prisen.


____________________________________________________________

Fodbolden er hjemsted for mange glade børn og unge. Det skyldes ikke mindst de gode miljøer de oplever i deres lokale klubber.

DBU Fyn ønsker derfor at hylde klubber, der gør et stort arbejde for børn og unge ved at kåre Årets Fynske Børne- og Ungdomsklub. De tre nominerede er:

Munkebo BK
Klubbens trænere arbejder engageret med spillerne og gør et stort arbejde for dem. Klubben har i år bl.a. tilbudt alle børnetrænere et kursus og trænerne er generelt gode til at hjælpe og søge sparring hos hinanden med træning på tværs af årgange. 

I Munkebo BK er der et træningsmiljø, hvor der er plads til alle, men man anerkender også at niveauopdeling kan være med til at skabe bedre træning for alle, og det arbejder man derfor på at implementere. Yngre spillere får også ofte mulighed for at spille med ældre med henblik på at blive matchet på deres niveau. Klubben hjælper spillerne videre til større klubber for at prøve deres talent af. Der er bl.a. tidligere Munkebo-spillere i førsteholdstrupperne hos OB, Marienlyst og Næsby BK. Men klubben er også klar til at modtage dem, der vender retur til Munkebo BK, og det er der en del, der gør. Klubbens seniorhold består således af 90% spillere, der har spillet ungdomsfodbold i Munkebo BK.

Hvert år er børne- og ungdomsspillerne på en årlig sommertur, og for én årgang går turen til udlandet. Sidste år var U15-16 drengene i Italien, og i år tager U14 pigerne til Spanien.

Klubben har drengehold i alle årgange fra U5-U13 og ét U15 og ét U17 hold. På pigesiden er der hold i U12 og U14, samt en række helt unge piger, der spiller sammen med drengene. Holdene opstår og suppleres bl.a. ved, at klubben afleverer sedler i skolen ved skolestart omkring mulighederne for at spille fodbold. På baggrund af dette gik en årgang fra 3 til 17 medlemmer på kort tid. Klubben har desuden en del flygtningebørn på de forskellige hold, som de gør et meget stort arbejde for at få integreret i Munkebo BK.

Marienlyst
Marienlyst er både en  bredde og eliteklub, og de har hold i alle rækker. Klubben har stor fokus på at skabe gode træningsmiljøer, hvilket blandt andet betyder, at alle børnetrænere har gennemgået tre C-licenskurser. Desuden har klubben et minimumskrav om B-licens for deres ungdomstrænere i de ældste årgange. Fra U8 og opefter tilbydes alle hold 3 ugentlige træninger.

Klubben har også stor fokus på selve klubmiljøet, og de tilbyder mange sociale arrangementer, herunder sodavandsdisko i januar, klubdag i maj, DBU´s fodboldskole i juni og et stort stævne i november.

Det er medvirkende til, at klubben i 2016 har oplevet en vækst i ungdomsafdelingen på ikke mindre end 25 %, så den i dag tæller flere end 500 børn og unge. Blandt andet kan klubben som den eneste på Fyn præstere pigefodbold i alle årgange.

I forlængelse af skolereformen startede klubben i foråret Idræts-SFO, hvor børn fra 2. og 3. klasse bliver fulgt af en pædagog ned til klubben, hvor en klubtræner står klar til, i samarbejde med pædagogen, at skabe en dag med mere bevægelse og en glidende overgang til fodboldtræningen. For 7.-9. klasse er der arrangeret morgentræning for både drenge og piger. Fremadrettet vil klubben arbejde på at udvide SFO-ordningen, så den vil gå fra 0.-3.klasse, ligesom der også kigges på at tilbyde morgentræning helt ned til 4. klasserne.

Marienlyst arbejder ud fra Odense Kommunes visioner om at skabe sammenhængende børne-ungemiljøer, og de er hele tiden opmærksomme på at skabe lige deltagelsesmuligheder for så mange som muligt uanset køn og etnicitet.

Sanderum BK
Sanderum Boldklub har en stor engageret gruppe af børne- og ungdomstrænere, som klubben har stor fokus på at udvikle, så børn og unge i klubben får gode fodboldoplevelser. Trænerne har således været igennem en kursusrække bestående af C-kurser (børnetrænerkurser) - et tilbud som fortsætter med yderligere kurser i efteråret.
Klubben tilbyder også kamplederkurser til de unge, så de kan dømme kampe for børneholdene. Det er med til at udvikle de unge personligt og fodboldfagligt og styrke deres bånd til klubben.

Klubben har gennem de senere år arbejdet med netop fastholdelse af unge, hvilket nu giver frugt med to hold U14 11M, to hold i U15 11M, et hold i U16 11M og et hold i U19 11M. Fastholdelsen sker bl.a. med fokus på det sociale via vinterfodbold på tværs af årgangene, hvor der spilles en turnering, og det hele afsluttes med spisning og biograftur. Det skaber større kendskab til hinanden på tværs.

Pigfodbolden kom først "på programmet" i Sanderum BK i 2015, men siden er der arbejdet målrettet med at styrke den, hvorfor klubben blandt andet afholder DBU's Pigeraket i foråret med 30 deltagende piger.

Klubben er meget aktiv i forhold til samarbejde med nærliggende skoler og institutioner, bl.a. Sanderumskolen, Højmeskolen og Odense Produktionsskole, med henblik på at have gode tilbud til deres elever.

Hvem løber med prisen?
Det skal en jury bestående af nedenstående personer beslutte:
  • Leif Rasmussen, sportsjournalist ved Fyens Stiftstidende
  • Kasper Olesen, tidligere klubrådgiver hos DBU Fyn og medlem af arbejdsgruppen Den Socialt Rummelige Fodboldklub
  • Henrik Søncksen, distriktschef Royal Unibrew (Albani)
Vinderen bliver afsløret ved Fynsk Fodbold Award 2016, der afvikles den 28. oktober i Otterup Hallerne. 

Med prisen følger en check på kr.. 5000,- og et flot banner med teksten Årets Fynske Børne- og Ungdomsklub, der kan hænges op i klubben. Der er desuden et gratis trænerkursus til alle de tre nominerede 




Log ind