Tema: Vintertræning giver fordel til oldboys i Langeskov

I januar sætter vi spot på temaet Vinterbold, og i denne nyhed sætter vi fokus på et oldboys hold, der træner om vinteren. Det lyder måske lidt som en forsinket aprilsnar, men ikke desto mindre er det tilfældet i Langeskov IF, hvor klubbens oldboys hold mødes hver onsdag henover vinteren for at hygge og holde formen ved lige.

Det er onsdag aften midt i januar og klokken nærmer sig de 19.00. Temperaturen er på frysepunktet. De fleste fodboldspillere er for længst gået på vinterferie, og sidder på dette tidspunkt pænt plantet i deres sofa med deres kaffe og fjernbetjening inden for rækkevidde.

I Langeskov er situationen dog en anden. Her render en flok ”halvgamle” fodboldspillere over 30 år prustende rundt på klubbens kunstgræsbane.

- Vi træner og spiller træningskampe vinteren over, og det gjorde vi også sidste vinter. Vi kunne tydeligt mærke, at det gav os den fordel, at vi i modsætning til mange af vores modstandere ikke skulle bruge den første måned af turneringen på at spille os i form, forklarer holdets træner Michael Jensen, og uddyber:

- Selvom vi mest spiller for sjov og for det sociale, vil vi jo gerne vinde, når vi træder ud på banen. Det er trods alt sjovere at vinde end at tabe. Vintertræningen giver os bedre vinderchancer, og det smitter jo af på det gode humør i truppen.

Efter man begyndte med vintertræningen har holdet taget turen fra en fast plads i den tunge ende af tabellen til den sjove ende.

Kunstgræs skaber fodboldglæde i vintermørket

Klubbens kunstgræsbane er ifølge Michael Jensen helt afgørende for, at man kan samle holdet på trods af kulden:

- Det er super fedt, at vi har muligheden for at spille på en bane, hvor underlaget er plant og man ikke skal være bekymret for, om man træder forkert, fordi banen er knoldet. Skulle vi have trænet på en mudret eller frosthård græsbane, så var der nok mange der blevet hjemme fra træning, fortæller træneren og fortsætter:

- Vi har endnu ikke haft en træningsaften, hvor vi har været under 10 mand, hvilket vidner om, at folk er gode til at prioritere fodbold onsdag aften. Selvfølgelig trækker 3. halvleg og det sociale også en hel del, men der er ingen tvivl om, at folk gerne vil ud og spille lidt bold – også selvom det måske ville være mere komfortabelt at sidde hjemme i sofaen, lyder det afslutningsvis fra Michael Jensen inden han gør sig klar til endnu en onsdag aften med bold og hygge i selskab med resten af de ”gamle” drenge fra Langeskovs oldboys hold.

Læs også fra temaet:

Log ind