Årets vindere i Ungdomspokalen er fundet

Lørdag den 29. juni fik vi afviklet finalerne i Ungdomspokalen 2019 i strålende solskin. Otte nye pokalvindere blev kåret, og der var naturligvis også hyldest til de otte seje pokalfightere. Læs om alle finalerne her.

Af: DBU Fyn Kommunikation / Sarah Hoffmann

Nørre Aaby Idrætspark lagde lørdag den 29. juni græstæppe til finalerne i de yngste rækker af DBU Fyn Ungdomspokalen. Dagen var præget af rigtig god stemning, fantastisk vejr og god fodbold. Tre af de fire finaler var tilmed rigtig jævnbyrdige.

En lidt speciel U13 drengefinale

Finalen for U13 drenge stod imellem OB og S.f.B., og det blev en rigtig tæt kamp. På grund af datosammenfald med U13-finalen i JM/FM, som OB var helt uforskyldt i, stillede OB til ungdomspokalfinalen med deres U12-hold. De helt unge drenge var mere end tændte, og selvom de kom bagud på et mål af S.f.B.’s Anton Jensen, formåede OB-drengene at vinde finalen med 2-1. Først udlignede William Martin til 1-1, og senere gjorde Asger Lohmann det til slutresultatet 2-1 til OB. Kampens pokalfighter blev William Mahler fra OB.

En U13 pigefinale imellem venner

U13 pigefinalen stod imellem Boldklubben Marienlyst og Tarup/Paarup IF, som til dagligt samarbejder tæt i Team Odense Q. Denne dag var klubberne dog finalemodstandere, og det blev en tæt kamp, som pigerne fra Skibhuskvarteret endte med at trække sig sejrrigt ud af. Kampens pokalfighter, Merle Christoffersen, scorede til 1-0 for Marienlyst, og senere i kampen kunne holdkammeraten Thilde Wiig gøre det til kampens slutresultat på 2-0.

En tæt U14 drengefinale

Selvom slutresultatet på 3-0 til Næsby over Nyborg ikke umiddelbart lyder som en tæt finale, så var det faktisk en meget jævnbyrdig en af slagsen. Pausestillingen var 0-0, men i anden halvleg trak Næsby-drengene fra. Kampens pokalfighter, Tobias Andersen, startede med at gøre det til 1-0 for Næsby. Herefter scorede Jeppe Runge til 2-0, og til sidst kunne Rasmus Helmer gøre det til slutresultatet på 3-0.

En U14 pigefinale med klasseforskel

Den eneste finale på Nørre Aaby Idrætspark, der ikke rigtigt var spænding om, var U14 pigefinalen. Her vandt Team Odense Q hele 9-0 over F16 fra Sydfyn. Pigerne fra Team Odense Q var overlegne og førte allerede 6-0 ved pausen, og selvom de sydfynske piger kæmpede alt, hvad de kunne, var der ikke noget at stille op. Kampens pokalfighter blev Elisabeth Nielsen, der scorede hele fire mål. De resterende mål blev scoret af Smilla Rimmen (2), Ida Marie Jørgensen (1), Cecilie Heesche (1) og Cecilie Vestergaard (1).

Samtidigt med ovenstående finaler blev der også spillet fire finaler ved Nyborg Idrætscenter. Solen skinnede også fra en skyfri himmel i Nyborg, og det var næsten for varmt til at spille fodbold i. Ikke desto mindre blev det fire velspillede finaler med masser af spænding og dramatik og også et par rigtig flotte mål. Derudover sørgede de mange tilskuere på tribunen for rigtig god stemning.

En meget tæt U15 drengefinale

I U15 drengefinalen tørnede Sanderum sammen med OB. Forhåndsfavoritterne fra OB kom foran efter en halv time på mål af Oliver Roche. Men drengene fra Sanderum fik vendt skuden og løb med sejren. Først udlignede Tobias Egtved, og kort inde i anden halvleg scorede kampens pokalfighter, Hjalte Boulund, sejrsmålet til 2-1 for Sanderum Boldklub.

U15 pigefinalen blev endnu en storsejr til Team Odense Q

U15 pigefinalen stod imellem Fortuna/Tåsinge og Team Odense Q. Team Odense Q kom foran 2-0 allerede efter fire minutter, og dette kunne tyde på en overordentlig tidlig afgørelse af finalen. De sydfynske piger formåede dog at slå lidt tilbage, da Alberte Horshøj Johansen reducerede til 1-2 efter 12 minutter på et brag af et langskud. Her fra så de stærke piger fra Team Odense Q sig dog aldrig tilbage. De førte 5-1 ved pausen, og kampen endte 8-1. Frida Munk scorede hattrick for Team Odense Q, mens Hannah Kirketorp-Hansen lavede to mål. Camille Hoffmann og Mathilde Suhr scorede hver et mål, og kampens pokalfighter, Matilde Jessen, scorede kampens sidste mål.

Dramatik og straffesparkskonkurrence i U16 drengefinalen

I U16 drengefinalen mødtes Oure Fodbold Akademi og Næsby Boldklub. Det blev en virkelig dramatisk kamp, som måtte afgøres i straffesparkskonkurrence. Forinden var Næsby ellers kommet foran 2-0 på mål af Mathias Larsen og Mikkel Ladefoged. Denne føring udlignede Oure dog på mål af Anton Eskildsen og Mevlüt Alinci. Da der ikke blev scoret flere mål i den ordinære kamp, måtte vi finde en afgørelse på straffespark. Her var Næsby-drengene dog kyniske og scorede på alle fem spark, og derfor kunne de altså til sidst løfte trofæet. Kampens pokalfighter blev Andreas Juhl Andersen fra Oure FA.

Dalum/Næsby fik skovlen under Team Odense Q i U16 pigefinalen

Pigefinalerne i året fynske Ungdomspokal har været domineret stort af stærke Team Odense Q. Men i U16 pigefinalen bød Dalum/Næsby dem op til en gevaldig svingom, som blev afgjort i straffesparkskonkurrence. Den ordinære kamp endte 2-2 efter mål af Anna Krog (Team Odense Q), Cathrine Møller Nielsen (Dalum/Næsby), Laure Fratilescu (Dalum/Næsby) og Rikke Stenhøj (Team Odense Q). I straffesparkskonkurrencen trak Dalum/Næsby det længste strå, da de scorede på fire, mens Team Odense Q kun scorede på tre. Kampens pokalfighter blev Cathrine Møller Nielsen fra Dalum/Næsby.

Vi vil gerne sende en tak til både Nyborg G&IF, Nr. Aaby IK, Nørre Aaby Idrætspark og Nyborg Idrætscenter for hjælp til afholdelsen af disse flotte finaler.

U17, U18 og U19

Finalerne i de ældste ungdomsrækker blev spillet tidligere i juni. Du kan læse, hvordan det gik her.