7-mandsturneringen for kvindehold er blevet rigtig populær på Fyn. Her er der hele fem puljer, og de 45 kvindehold, der spiller her, spiller mange tætte og meget målrige kampe. Lige nu fører KFUM’s BK, Stige Boldklub 2017, UCL FC, Kerteminde BK og Allested U & IF hver deres pulje.

De 31 11-mandshold som spiller fra Albaniserien til Serie 2 kæmper bravt og spiller også nogle rigtig gode og meget jævnbyrdige kampe.

For et par år siden valgte man at lave fri tilmelding til Serie 1 og 2, og dette har hjulpet på, at der både spilles nogle tættere kampe, og det har også reduceret antallet af afbud, hvilket er rigtig positivt. Her får du en lille status på, hvordan det ser ud i de tre 11-mandsrækker, vi har på Fyn.

 

Særdeles jævnbyrdig Kvinde Serie 2

De ti hold i pulje 1 ser ud til at være ret jævnbyrdige. På første- og andenpladsen er Morud/Veflinge og Fraugde G&IF dog stukket lidt af med henholdsvis 16 og 15 point. Fraugde har dog kun spillet fem kampe og har dermed vundet alle fem. Morud/Veflinge har brugt syv kampe på at samle deres 16 point sammen. I bunden ligger EGB og Skamby BK med henholdsvis fem og fire point.

De otte hold i pulje 2 i Kvinde Serie 2 ser ligeledes ud til at være særdeles jævnbyrdige. Således ligger de seks midterhold alle inden for to point. Kun Årslev BK er trukket lidt fra i toppen og har 12 point efter fem kampe. I bunden ligger Brylle BK med tre point efter seks kampe. Brylle kan dog stadig nå at spille sig væk fra sidstepladsen, for der er flere point at spille om og kun fire point op til nogle af midterholdene, som netop nu har syv point.

Virkeligheden for mange af Serie 2-holdene er, at det kan være svært at skrabe spillere nok sammen. På Drigstrup/Munkebo’s hold, som jo i forvejen er et holdsamarbejde mellem Drigstrup BK og Munkebo BK, har de en usædvanligt stor aldersspredning. Her er den seje alderspræsident 63 år gammel, mens holdets benjamin kun er 17 år. Selvom der er stor aldersforskel, forstår de hinanden på banen og har indtil videre samlet syv point sammen.

 

Hård kamp om oprykning til Albaniserien

I Serie 1 er der hård kamp om de to oprykningspladser til Albaniserien. Her har SUB Ullerslev, Tved BK og Ø.B. alle indtil videre samlet 13 point sammen. Med tre kampe tilbage ligner det en kamp til det sidste om de to pladser i Albaniserien. Kampprogrammet er skruet således sammen, at Tved BK og Ø.B. faktisk skal møde hinanden i sidste runde, og dette kan altså gå hen at blive en direkte kamp om oprykning. Sidste runde spilles efter planen søndag den 27. oktober 2019.

 

Oprykningen fra Albaniserien ser ud til at være afgjort

Lørdag den 2. november spilles de sidste kampe i Albaniserien for kvinder. I skrivende stund ligner kvinderne fra MG & BK en stensikker vinder af rækken med deres 24 point efter ni kampe. På andenpladsen finder vi lige nu Kildemosens BK med 15 point efter otte kampe, men kampen om andenpladsen er tæt, da både Tåsinge f.B., B1913 og DSIO med henholdsvis 13, 12 og 11 point puster Kildemosen i nakken. I bunden af rækken kæmper Oure FA og Tårup IF om ikke at trække det korteste strå. Lige nu ligger Oure nummer seks med fem point efter syv kampe, og Tårup ligger sidst med fire point efter ni kampe.