Der er god gødning i den fynske fodboldmuld. I hvert fald er der vækst i fynsk fodbold. Det gælder både ved seneste medlemstalopgørelse og nu også i antal tilmeldte hold.

Barometerpilen peger nemlig stift på 878 tilmeldte hold mod 852 hold i både efteråret 2022 og foråret 2023 (ja, pudsigt nok endte det på nøjafgtigt samme antal). Tallene inkluderer antal hold tilmeldt til turneringer. Det betyder, at børnestævnerne ikke er talt med.

Det svarer til en stigning på 3%.

Ungdomsfodbolden er højdespringer

Fodbolden har gennem de senere år, på linje med andre sportsgrene, haft udfordringer med at lokke de unge til fodboldklubberne. Men, kigger man på de nye holdtilmeldingstal, er det faktisk ungdommen, der er den stærkeste drivkraft for den positive udvikling.

Hos drengenge (U-13-U19) er der således 267 hold tilmeldt mod 240 i foråret. Det er faktisk det højeste antal tilmeldinger til en halvsæson de seneste 6 år. Tilsvarende ses en fremgang hos pigerne - om end mere moderat. Her er 75 hold tilmeldt mod 72 i foråret.

Hos seniorholdene er der ikke de store ændringer at spore med omkring 256 herrehold og 82 kvindehold tilmeldt.

Hos de yngre aldersgrupper, der spiller turneringsfodbold - det gør nogle af U10-U12 holdene - er der også stort set status quo med 153 drengehold og 27 pigehold tilmeldt. Til gengæld kunne vi i juni registrere rekord mange hold tilmeldt til DBU 3-bold festival i S.f.B. med hele 275 tilmeldte stævnehold. Baseret på det og de seneste medlemstal, der viser flot fremgang i børneårgangene, virker der således også til at være god grøde i den fynske børnefodbold.

Det venter et spændende efterår med masser af gode fodboldoplevelser på Fyn!

Men indtil da, ønsker vi alle i fynsk fodbold en god sommer.