Tage, født i Vordingborg i 1933, indtager - i følge vores vidende - titlen som Fyns ældste, (kamp)aktive fodboldspiller. Hans kærlighed til fodboldspillet er trods hans snart 90 år intakt, og han er fortsat let til bens og aktiv til både træninger og kampe i Marstal IF, som han har været medlem af i 64 år.

Man kan således med rette kalde Marstal IF for Tages hjerteklub og kærligheden er gengældt:

- Tage er i den grad en kulturbærer for det sociale i Old Boys-afdelingen og en kultfigur i klubben i ordets meste positive forstand. Han er næsten altid i godt humør, men også ærekær og vil vinde, når han er på banen. Hans livsglæde og smittende person har gjort ham til et velkendt ansigt i klubben - også blandt de yngre, fortæller klubbens næstformand, Henning Groth Hansen.

Derfor markerede klubben da også Tages imponerende milepæl ved at invitere til showkamp mellem Tages hold - klubbens old boys - og OBs ditto på et solskinsbeklædt Marstal Stadion med Dannebrog vejende i sky. Det skete i forbindelse med sæsonens sidste kamp for klubbens Albaniseriehold, og den blev i bl.a. lokalpressen bekrevet som showkamp forud for "Tages kamp". Så ved man, hvad der er vigtigt.

På dagen stillede "striwerne" med flere koryfæer fra OB's Danmarksmestre i 70'erne, bl.a. Preben "Tordenskjold" Knudsen, Johnnie Hansen og Mogens Christiansen. På den anden side af midterlinjen stod naturligvis Tage - klar til kamp. Han var iført den spillertrøje med nummeret 90 på ryggen, som han netop havde fået overrakt af klubben og naturligvis anførerbindet.

Image1 (1) Tage klar til kamp

For trods sin modne alder, er der stadig fuld fart på Tage, når han træder ind over kridtstregerne. Det forlyder, at kun 2-3 spillere på Old Boys-holdet, kan spurte fra Tage. Det er bemærkelsesværdigt i sig selv, da hans holdkammerater ikke ligefrem er jævnaldrende. Faktisk er nogen af dem børnebørn af dem.

Og så tilbage til kampen. For, hvordan klarede Tage så den? Tja, han scorede såmænd 4 mål. Eller næsten i hvert fald. Hurtigløberen havde, i følge dommeren, nemlig sneget sig i offside position, inden den sidste kasse blev basket i rusen. Så han måtte nøjes med 3 kasser i kampen, som i øvrigt endte 3-0 til Tages hold. Det kan man da kalde en matchvinder!

Image10 Tage med den ene af sine 3 (godkendte) scoringer i kampen

Efter kampen samledes Old Boys-holdene med spillerne fra Albaniserien til fælles festmidddag med taler og anden hyldest til Tage. Tage var vanen tro heller ikke bleg for at byde ind med fællessang og historier med temaer "syd for bæltestedet".

Selvom fodboldkærligheden er intakt bliver det dog ikke længere til helt så mange kampe som tidligere for Tage af den simple årsag, at der ikke er andre Old Boys hold på øen end hans eget. Men der er dog årlige kampe mod Bagenkop, OB og et hold fra Tyskland. Og så er der jo træning to gange om ugen, hvor Tage naturligvis står klar.

IMG 1380 (1) Tages trøje, med 89 på ryggen, blev inden kampen udskiftet til én med nummeret 90

Tage skifter til sin jubilæumstrøje


Glemmer alderen med målmandshandskerne på

I løbet af sin tid i Marstal IF spillede Tage primært i serie 2 og 3 på seniorniveau og oftest som målmand. Historien melder, at når han var i spillehumør, var det næsten umuligt at score mod ham.

Selvom det efterhånden er mange år siden, at Tage var seniorspiller, tager han fortsat jævnligt målmandshandskerne på de erfarne hænder til træning, når den faste målmand på Old Boys-holdet er fraværende

- Når vi træner, og jeg er i målet, tænker jeg slet ikke på, hvor gammel jeg er. Jeg kaster mig bare efter boldene, fortæller Tage.


Vejen til Ærø

Tages fodboldrejse begyndte i 1941, og han fortsatte med at spille selv under sin tjeneste i Den Danske Marine i 1950'erne. Han kom til Ærø gennem sin indskrivning på Marstal Navigationsskole, og det var på Ærø han mødte sin kone Lissi i 1959. Derfra blev han "hængende" på øen. Han blev medlem af Marstal IF samme år og har været det lige siden, selvom hans aktive karriere blev sat på hold over nogle år, hvor han ernærede sig med arbejde på verdenshavene ombord på Mærsks tankskibe.


Hvorfor stadig fodbolden?

Mange i Tages alder er for længst stoppet med fodboldspillet. Men ikke Tage. Og det er heller ikke hans plan.

- Jeg fortsætter med at spille for at holde mig aktiv, og det er også en fantastisk klub med masser af gode venner og kammerater både i klubben og på holdet, fortæller Tage og uddyber:

- Jeg er til stadighed overrasket over, at når jeg laver fejl, skælder ingen mig ud eller siger noget, men når jeg gør noget godt, råber de 'Godt gået, Tage!' De er så venlige og hjertelige over for mig, og det giver mig lyst til at fortsætte.

Det er altså ikke kun selve spillet, der fortsat trækker Tage ud på fodboldbanen. Det er i høj grad også de mennesker og det sammenhold, som han møder "hjemme" i Marstal IF.

Herfra skal lyde et kæmpe tillykke den seje fodboldspiller, når han lige om lidt runder de 90.

Hvis det står til Tage, skal spillertrøjen om et års tid skiftes til én med nummeret 91 på ryggen. 

Image5 Tage sammen med sit hold og OB-gutterne - sidstnævne let forstærkete med nogle lokale Marstal/Rise-spillere
355038609 1314105079464202 3380111697173941345 N Tage sammen med klubbens Albaniseriehold og deres modstandere fra Morud/Veflinge