En ny kamp, en ny trup

Det danske kvindelandshold byder nye velkommen men siger også farvel til et par erfarne profiler i Julie Rydahl-Bukh og Mia Brogaard forud for VM-kvalifikationskampen mod Malta 24. november.

Der siges både farvel til et par etablerede spillere i Julie Rydahl og MIa Brogaard og bydes velkommen til nye ansigter, når Danmark møder Malta i årets sidste VM-kvalifikationskamp. Foto: www.fodboldbilleder.dk.


Det gik ikke helt, som det skulle eller som det danske kvindelandshold forventede i sidste uge, da holdet mødte Schweiz i første landskamp på hjemmebane i den nye VM-kvalifikation. Danmark måtte inkassere sit kun andet nederlag på hjemmebanen i Vejle – også denne gang mod et uhyre effektivt schweizisk mandskab.

Det betyder, at næste kamp SKAL vindes skal de danske piger fortsat være i spil til VM i Canada i 2015.

”Vi viste mod Schweiz, at vi sagtens kan være med og havde muligheder til at kunne have fået point med. Vi forsvarede os højt mod et af de bedste omstillingshold i Europa. Vi er dog også stadig en trup, der skal lære hinanden bedre at kende og blive dygtigere hen af vejen. I kampen mod Malta skal vi arbejde videre med angrebsspillet og med at få gjort vores muligheder til chancer og chancer til mål,” lyder det fra Nils Nielsen, der i truppen har et par nyere spillere med.

”Vi har valgt nogle spillere, der har vist mig, at de har potentialet til at være offensive våben uanset, hvilken plads de spiller på – alle har noget offensivt at byde ind med.”

Nye navne i truppen
Landstræneren har denne gang desuden valgt at se bort fra Mariann Gajhede, Christina Ørntoft og Malene Marquard Olsen

”Jeg har valgt at spare de tre – de er enormt slidte og trætte efter en lang sæson, hvor en slutrunde også har betydet et hårdt program. Jeg vil i stedet bruge muligheden til at se et par nye spændende ansigter på Malta.”

En af dem er Annika Hansen, der ikke tidligere har været ind over A-landsholdet:

”Hun er en spændende ung spiller fra den berømte 92-årgang. Hun er en ganske beslutsom spiller med både speed og et hurtigt aftræk -og så er hun ikke bange for at tage chancen. Hun har været fremragende på OB’s hold og er en hurtig og aggressiv spiller, som er ubehagelig at spille over for,” forklarer landstræneren om valget af den unge fynbo.

De danske piger har et enkelt træningspas sammen med det danske U23-kvindelandshold på dansk grund den 21. november inden holdet dagen efter rejser til Malta. Landskampen mod Malta spilles den 24. november på Centenary Stadium og har kick off kl. 14.00 lokal tid.

Se truppen her
Se U23-truppen her

Rydahl og Brogaard stopper

3F Ligaens efterårssæson er slut - og to danske profiler har valgt at bruge den anledning til at stoppe karrieren. Både Julie Rydahl-Bukh og Mia Brogaard har således meddelt DBU, at de stopper deres aktive karriere og derfor ikke længere står til rådighed i den danske nationaldragt.

Noget, der naturligvis ærgrer den danske landstræner, men som også er glad for at bege spillere slutter på toppen. Begge spillede et rigtig godt EM, og Mia Brogaard er ligeledes nomineret til Årets Fodboldspiller 2013 ved Dansk Fodbold Award næste mandag.

”Vi har her at gøre med to spillere, der har vist et 100 procents engagement i alt, hvad de foretager sig – på og uden for banen. Og det er jo også derfor, de siger stop nu, når de ikke længere kan det. De har givet alt, hvad de har, og jeg har også rigtig stor respekt for deres beslutning," lyder det fra landstræneren om udmeldingen fra de to erfarne landsholdsspillere, og fortsætter:

”Når det er sagt, er det da bestemt to spillere, som vil blive meget savnet og noget, der vil kunne mærkes på holdet. Det er to vindere og to personligheder, der fylder på den fede måde på holdet. Begge viste jo også ved slutrunden i Sverige, at de kan være afgørende for holdet.
Derfor har det også været en stor fornøjelse at have Mia med i de seneste kampe - og ærgerligt at jeg ikke nåede at have Julie med.”

For Julie Rydahl har beslutningen været undervejs et stykke tid:

"Det har selvfølgelig været svært at tage beslutningen - og  så alligevel ikke. Det føles som det rigtige tidspunkt at stoppe nu, når jeg mærker efter. Men det er bestemt ikke let at sige farvel til noget, jeg har været så glad for og som har fyldt så meget i mit liv. Jeg elsker sporten, der har har givet mig rigtig stor glæde og ikke mindst oplevelser med både klubber i Danmark og udlandet og ikke mindst også landsholdet. Der er mange gode minder og erfaringer, jeg tager med fra mit fodboldliv. Men jeg ved, at nok skal få fyldt hverdagen ud  og glæder mig også til at få mere tid til familien og min karriere," lyder det fra en afklaret Julie Rydahl, der netop er blevet færdig som læge.

Julie Rydahl har spillet 91 A-landskampe – den seneste var sommerens EM-semifinale mod Norge og må dermed sige at være stoppet på toppen. 

Og kollegaen på både klub og på landshold, Mia Brogaard, har også tænkt godt over beslutningen:

”Jeg kan mærke, det er den rigtige beslutning og det er det rette tidspunkt. Jeg vil gerne prioritere lidt anderledes og få noget mere tid med familien. Jeg kommer selvfølgelig til at savne alle oplevelserne med fodbolden - EM i sommers var ubetinget den største oplevelse, jeg har haft med sporten. Og så kommer jeg ikke mindst til at savne pigerne og det fantastiske sammenhold. Men regner da med at holde fast i fodbolden og følge både klubben og landsholdet tæt fra sidelinjen," lyder det fra den rutinerede landsholdspiller.

Inden da går turen dog til Cirkusbygningen på mandag, hvor Mia Brogaard altså er nomineret til Årets fodboldspiller 2013. Mia kunne desuden fejre landskamp nr. 75 mod Serbien og i alt nåede 76 A-landskampe.

Af: Pia Schou Nielsen - 05. november 2013, 15:42

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første