Nye dommere på spil i fynsk fodbold

Da efterårssæsonen 2017 gik på hæld, trak 33 aspiranter i arbejdstøjet. De havde hver tilmeldt sig et af tre planlagte dommergrundkurser. De blev afholdt henover vinterpausen og resulterede i, at 29 nye, friske folk har meldt sig som dommere hos DBU Fyn.

Foto: Lars Bek Andersen fra Nyborg er en af de nye fynske dommere
Det er både rigtig glædeligt og samtidigt nødvendigt, at der kommer nye dommere til. Der er flere og flere kampe, som DBU Fyn skal finde dommere til, og derfor er det vigtigt, at der er flere dommere til at dele opgaven med at dømme de mange fynske fodboldkampe hver eneste uge.

Vi har fanget Danni Søeberg på 25 år og Lars Bek Andersen på 54 år. De er to af de 29 nye dommere, og her fortæller de om deres oplevelser på den fynske fodboldmuld.

Den unge med selvtillid, gå-på-mod og en evig kærlighed til fodbolden
- Jeg har altid gerne villet være leder og er også ved at uddanne mig til at blive leder i erhvervslivet, så ledelsesaspektet af dommergerningen tiltaler mig meget. Derudover er min krop nået til et stadie, hvor jeg ikke selv kan spille så meget, og derfor er det endnu federe at komme ud som dommer og få mulighed for at dyrke min fodboldinteresse og bidrage til, at andre kan dyrke den sport, jeg har elsket hele mit liv, udtaler Danni Søeberg og fortsætter:

- Selve dommerkurset var rigtig interessant at være på. Jeg fik nedbrudt nogle af de fordomme, jeg havde om dommere generelt, og jeg lærte en masse nyt. Derudover kunne jeg fra starten mærke, at jeg blev en del af et rigtig godt dommernetværk.

- Det har været en vildt god oplevelse at komme ud og dømme. Jeg var rigtig glad for at have tre kampe med en vejleder, som kunne give mig nogle gode fifs. Efterfølgende har det også været en rigtig god oplevelse at komme ud og dømme selv, og klubberne er rigtig søde og flinke til at hjælpe, når man kommer ud,
fortæller Danni Søeberg.

- Jeg fortryder faktisk, at jeg ikke har taget dommergrundkurset noget før. Det er et perfekt studiejob, hvor man både kan tjene lidt penge og dyrke sin interesse for fodbold, så det vil jeg helt sikkert opfordre andre studerende til at overveje, afslutter Danni Søeberg.

Den lidt ældre med ledererfaring, lyst til at hjælpe og evig kærlighed til fodbolden
- Jeg har altid haft en stor interesse for fodbold, og startskuddet til min nye dommerkarriere blev, da jeg var med på et kamplederkursus for at kunne hjælpe lokalt med ”Døm selv kampe”. Glæden ved at være dommer gjorde, at jeg efterfølgende gerne ville på dommergrundkursus, og det gav mig endnu flere vinkler og værktøjer i mit virke som dommer, fortæller Lars Bek Andersen og fortsætter:

- Jeg er jo en rutineret herre qua min alder, og min jobmæssige karriere har givet mig en del erfaring i lederrollen, som jeg trives i og kan bruge på fodboldbanen. Jeg synes især, at det er spændende, at man som dommer skal vurdere en hændelse og tage en beslutning på meget kort tid. Det er noget man udvikler sig af. Derudover var rådene, jeg fik fra vejlederen i mine tre første kampe rigtig gode, og de har givet mig nogle opmærksomhedspunkter, som gør, at jeg kan afvikle kampe endnu bedre fremadrettet. 

- Jeg har et personligt ønske om at være aktiv, og her er fodbolddommerjobbet godt i forhold til at få motion. Jeg vil hellere løbe rundt på en fodboldbane end at løbe på et fortov rundt i byen. Derudover giver dommergerningen mig en personlig motivation til at holde mig i form i respekt for de hold, som jeg skal dømme, som ofte træner flere gange om ugen. Dommergerningen er blevet en del af min livsstil og grobund for et nyt netværk. Jeg kan kun anbefale unge som ældre at blive dommer og få denne særlige tilknytning til fodboldverdenen, afslutter Lars Bek Andersen.

Vil du også selv være dommer?
Til november bliver der igen afholdt dommergrundkurser på Fyn, så hvis du også gerne vil uddanne dig til fodbolddommer, har du chancen der. Du er også meget velkommen til at sende en mail til info@dbufyn.dk, hvis du gerne vil vide mere. Du kan læse om dommergrundkurset her


Af: Sarah Hoffmann - 11. juni 2018, 08:23

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første