Turneringsregler (U11-U12)

Banestørrelse: ½ 11-mandsbane (52,5x68 m)
Kommentar: Hensynet til fodboldanlæg rundt i landet giver mulighed for fleksibilitet i form af at mindske banestørrelserne med op til 10 % i pågældende spilleform.

Målfeltets størrelse: 8x25 meter

Straffesparkfeltets størrelse: 8x25 meter

Målstørrelse: 2x5 meter

Boldstørrelse: 4

Spillernes antal: Et hold kan bestå af op til 11 spillere pr. kamp hvoraf 8 må starte på banen.  En af spillerne skal være målmand. Der må deltage både drenge og piger. En kamp kan ikke begynde, hvis et af holdene består af færre end 6 spillere. En kamp kan færdigspilles uanset antallet af spillere på holdet. Fri udskiftning er tilladt under hele kampen. Udskiftning skal ske fra sidelinjens midte under en standsning i spillet.

Kommentar: Skulle man en enkelt gang stå til en kamp med 12 spillere, så anbefales det selvfølgelig, at man tager alle 12 med, og snakker med modstanderne om det.

Kvartalsspillere: Der må benyttes op til 2 spillere født i sidste kvartal.

Klassetrinsspillere: Der må gerne benyttes klassetrinsspillere.

HAK-princippet: Det anbefales at der spilles efter HAK-princip – halvdelen af kampen. Alle spillere på et hold skal mindst spille halvdelen af kampen.

Dommer: Der påsættes dommer til U11 M og U12 M.
Øvrige rækker er det hjemmehold, der sørger for dommer.
Kan arrangørklub selv stille med dommer, skal dette meddeles DBU Fyn.

Spilletid: 2x30 minutter

Igangsættelse: Begyndelsessparket er retningsfrit.

Gule og røde kort: Tildeles en spiller en advarsel (gult kort) medfører det en 5 minutters udvisning af spilleren. Holdet er i denne periode reduceret med pågældende spiller.

Offside: Anvendes ikke

Frispark: Ved frispark skal modspillere være min. 7 meter fra bolden. Alle frispark er direkte, dog vil frispark til det angribende hold i modstanders straffesparksfelt, som efter fodboldloven ville resulteret i et indirekte frispark, medføre et direkte frispark udenfor straffesparksfeltet – tættest ved forseelsen.

Straffespark: Straffespark tages 8 meter fra mållinjen og midt for målet.

Målspark: Ved målspark og frispark i eget straffesparksfelt skal modspillerne være uden for straffesparksfeltet og min. 7 meter fra bolden.

Hjørnespark: Modspillerne skal være min. 7 meter fra bolden. Udføres fra et punkt mellem feltet og sidelinjen på mållinjen.
Kommentar: Feltet er 10 meter fra stolpen.

I øvrigt: Trænere/ledere/tilskuere skal opholde sig på sidelinjen. 

Tilbagelægning til målmanden: Målmanden må ikke samle en tilbagelægning op. Jf. fodboldloven § 12.

Ekstra spiller på banen: Det er tilladt, at sætte én ekstra spiller på banen, så længe et hold er bagud med tre mål eller mere. For hver tre mål ekstra et hold kommer bagud, må der indsættes yderligere en spiller, som tilsvarende skal tages ud ved reducering.

Holdkort: Der SKAL udfyldes holdkort til alle turneringskampe - mens vi opfordrer til at man også gør det til stævner.

Op- og nedrykning af spillere i samme årgang: Såfremt et hold har 2 hold i en årgang må der genbruges 2 spillere pr. kamp.
Ellers gælder reglerne om op- og nedrykning af spillere jf. turneringsreglementets §19.