Spilleregler - Golden League

Golden League U10 (5:5)
Regler DBU.dk Kommentar/anbefaling
Banestørrelse 30x40 meter Hensynet til fodboldanlæg rundt i landet giver mulighed for fleksibilitet i form af, at mindske banestørrelserne med op til 10 % i pågældende spilleform.
Målfeltets størrelse 5x13 meter  
Straffesparkfeltets størrelse 5x13 meter  
Straffesparksmærke Der placeres et kryds midt på straffesparksfeltets forreste linje - 8 meter inde på banen og midt for målet.  Krydset gælder som straffesparksmærke.   
Midterlinjen og -cirklen Radius på 7 meter.   
Målstørrelse 2x5 meter  
Boldstørrelse 4  
Spillernes antal Et hold kan bestå af op til 8 spillere pr. kamp, hvoraf 5 må være på banen samtidig. Der må deltage både drenge og piger. En af spillerne skal være målmand. Der er fri udskiftning. En kamp kan ikke begynde, hvis et af holdene består af færre end 3 spillere. En kamp kan færdigspilles uanset antallet af spillere på holdet
Reglen om at indsætte en ekstra spiller når holdet er bagud med 0-3, er ikke gældende i Golden League. 
Skulle man en enkelt gang stå til en kamp med 9 spillere, så anbefales det selvfølgelig, at man tager alle 9 med, og snakker med modstanderne om det.
HAK-princippet   Det anbefales at der spilles efter HAK-princip – halvdelen af kampen. Alle spillere på et hold skal mindst spille halvdelen af kampen.
Spillernes udstyr Holdet skal være iført ens farvet spilletrøje samt benskinner. Målmandens spilledragt skal afvige fra markspillernes.  
Kampleder Der er i udgangspunktet bestilt dommer til kampene i Golden League. Arrangørklubben kan vælge at stille med kampledere.
Spilletid 3x25 minutter (Dommer påsat til 2 x 25 min).
Til kval. stævnet og netværksstævnet spilles der 2 x 14 min. 
Kampens resultat ligger fast efter de første 2 * 25 minutter, mens 3. halvleg er at betragte som en ekstra mulighed for at eksperimentere, give spilletid til flere eller træne hinandens hold.
Igangsættelse Ved start og efter scoring fra banens midte – afstanden til modstanderne skal være min. 5 meter.

Igangsættelsen er retningsfri.
 
Gule og røde kort Der anvendes ikke røde og gule kort Hvis en spiller gør sig skyldig i utilladelig spillemåde, bør kamplederen henvende sig til den pågældende træner, som efterfølgende udskifter spilleren. Følger træneren ikke anvisningen kan kamplederen tildele spilleren 3-5 minutters tænkepause. En ny spiller kan indsættes.
Offside Reglen anvendes ikke  
Frispark Alle frispark er direkte, dog vil frispark til det angribende hold i modstanders straffesparksfelt, som efter fodboldloven ville resulteret i et indirekte frispark, medføre et direkte frispark udenfor straffesparksfeltet – tættest ved forseelsen. Afstandsregel min. 5 meter.  
Straffespark Straffespark tages med et spark 8 meter fra mållinjen midt for mål.  
Indkast Jf. Fodboldloven  
Målspark Målspark og frispark i eget målfelt er gyldigt taget, selvom bolden ikke sparkes/kastes direkte ud af målfeltet. Målmanden må udføre målspark eller frispark i målfeltet som spark eller kast, og må herefter samle bolden op igen, før den er rørt af en anden spiller.  
Hjørnespark Udføres på et punkt på mållinjen mellem målfeltet og sidelinjen. Feltet er 5 meter fra stolpen.
I øvrigt   Trænere/ledere/tilskuere skal opholde sig på sidelinjen.

Der opfordres til, at man undlader at sparke bolden direkte over midten som en fast del af spillet. I enkelte tilfælde kan det dog være den bedste løsning, hvorfor det ikke er decideret forbudt.
Tilbagelægning til målmanden Målmanden må ikke samle en tilbagelægning op. Jf. fodboldloven § 12.  

 

Spilleregler Golden League i U11 og U12
Regler DBU.dk Kommentar/anbefaling
Banestørrelse ½ 11-mandsbane (52,5x68 m) Hensynet til fodboldanlæg rundt i landet giver mulighed for fleksibilitet i form af, at mindske banestørrelserne med op til 10 % i pågældende spilleform.
Målfeltets størrelse 8x25 meter  
Straffesparkfeltets størrelse 8x25 meter  
Målstørrelse 2x5 meter  
Boldstørrelse 4  
Spillernes antal Et hold kan bestå af op til 11 spillere pr. kamp hvoraf 8 må starte på banen.  En af spillerne skal være målmand. En kamp kan ikke begynde, hvis et af holdene består af færre end 6 spillere. En kamp kan færdigspilles uanset antallet af spillere på holdet. Fri udskiftning er tilladt under hele kampen. Udskiftning skal ske fra sidelinjens midte under en standsning i spillet.
Reglen om at indsætte en ekstra spiller når holdet er bagud med 0-3, er ikke gældende i Golden League. 

Skulle man en enkelt gang stå til en kamp med 12 spillere, så anbefales det selvfølgelig, at man tager alle 12 med, og snakker med modstanderne om det.

HAK-princippet   Det anbefales at der spilles efter HAK-princip – halvdelen af kampen. Alle spillere på et hold skal mindst spille halvdelen af kampen.
Spillernes udstyr Jf. Fodboldloven  
Dommeren Jf. Fodboldloven  
Linjedommere Anvendes ikke   
Spilletid 3x25 minutter (Dommer påsat til 2 x 25 min) Kampens resultat ligger fast efter de første 2 * 25 minutter, mens 3. halvleg er at betragte som en ekstra mulighed for at eksperimentere, give spilletid til flere eller træne hinandens hold.
Igangsættelse Begyndelsessparket er retningsfrit. Spillerne på det hold, der ikke giver bolden op, skal være min. 7 meter fra bolden, indtil den er i spil.  
Gule og røde kort Tildeles en spiller en advarsel (gult kort) medfører det en 5 minutters udvisning af spilleren Holdet er i denne periode reduceret med pågældende spiller.  
Bolden i og uden for spil Jf. Fodboldloven  
Betingelser for scoring af mål Jf. Fodboldloven   
Offside Anvendes ikke
Frispark Ved frispark skal modspillere være min. 7 meter fra bolden. Alle frispark er direkte, dog vil frispark til det angribende hold i modstanders straffesparksfelt, som efter fodboldloven ville resulteret i et indirekte frispark, medføre et direkte frispark udenfor straffesparksfeltet – tættest ved forseelsen.  
Straffespark Straffespark tages 8 meter fra mållinjen og midt for målet. Øvrige spillere – bortset fra målmanden – skal være bag straffesparksmærker og min. 7 meter fra bolden.  
Indkast Jf. Fodboldloven  
Målspark Ved målspark og frispark i eget straffesparksfelt skal modspillerne være uden for straffesparksfeltet og min. 7 meter fra bolden.  
Hjørnespark Modspillerne skal være min. 7 meter fra bolden.
Udføres fra et punkt mellem feltet og sidelinjen på mållinjen.
Feltet er 10 meter fra stolpen.
Tilbagelægning til målmanden Målmanden må ikke samle en tilbagelægning op. Jf. fodboldloven § 12.