I kan gøre jeres tur til Ærø til noget særligt

Førhen blev mange kampe på Ærø aflyst, men nu er holdningen til den særlige udekamp vendt. Flere klubber gør nemlig noget særligt ud af en tur til den lille ø.

Aunslev IF's seniorhold på vej på træningslejr på Ærø
For år tilbage var der afbud til omkring hver fjerde fodboldkamp på Ærø. Men en målrettet indsats omkring at få afbudsmængden ned har givet positive resultater. Nu er der nemlig ikke flere afbud til kampene på Ærø, end der er til kampene på Fyn.

- Der er flere klubber, som har sagt, at de er glade for turen over til os. Flere gør noget særligt ud af deres tur herover, og vores modstandere har en god forståelse for, at vi jo rejser hver anden weekend, så de vil også gerne rejse over til os den ene gang, de skal det. Det er en rigtig god udvikling, som vi er meget glade for, udtaler kampfordeler i Marstal IF, Henning Groth Hansen.

I forhold til kampafviklingen på Ærø er Henning Groth Hansen særligt opmærksom på at planlægge alle kampe, så tidspunktet passer i forhold til færge- og bustider. Ærø Kommune har desuden gjort al lokaltrafik på øen gratis, så der skal kun betales for færgeturen. Denne udgift får man dog tilskud til af DBU Fyns Ærø-pulje. 

Turen til Ærø kan styrke det sociale sammenhold
Nogle klubber og hold er ligefrem begyndt at gøre noget særligt ud af at tage til Ærø.

Aunslev IF’s Serie 2-hold valgte forud for forårssæsonen at tage på træningslejr i Marstal. Her overnattede de i klubhuset og spillede træningskamp mod Marstal IF’s andethold.

- At valget faldt på netop Ærø, var der mange gode grunde til. Dels er det altid spændende at opleve steder og fodboldklubber, hvor man ikke lige kommer til dagligt, og dels kunne udgifterne til transporten begrænses til det minimale. Faciliteterne hos Marstal IF er rigtig hyggelige, serviceniveauet var højt, maden var god og til en yderst rimelig pris. De er meget fleksible og imødekommende, så vi kan klart anbefale at tage kontakt til klubben, hvis man tænker på at tage en træningstur til Ærø, fortæller Morten Melbye Truelsen, der er førsteholdstræner i Aunslev IF.

Et andet eksempel er OKS’s U12-hold, som tog til Ærø dagen før, de skulle spille kamp der. De lavede en social tur ud af det og sov på et lokalt vandrehjem om fredagen, inden de skulle spille kamp imod Marstals U12-hold ved middagstid om lørdagen.

- Da vi så, at vi havde trukket et hold fra Ærø, syntes vi, at det var oplagt at gøre noget særligt ud af turen derover. Vi havde både søskende og forældre med, og det gav virkelig noget at komme afsted sammen. Det skabte et rigtig godt bånd mellem både børn og forældre, og vi havde en rigtig god og hyggelig tur, så det kan jeg varmt anbefale, udtaler Thomas Hurwitz, der er træner for OKS’ U12-hold. 

De står klar med åbne arme på Ærø
På Ærø er de meget åbne over for at tage imod flere hold, der gerne vil gøre det samme som Aunslev IF og OKS eller noget lignende.

- Vi vil rigtig gerne hjælpe, hvis flere klubber gerne vil gøre noget særligt ud af deres tur over til os. Vi nyder, når udeholdet for eksempel har en gruppe forældre med, for det giver sådan en god stemning omkring kampene, når der både er tilskuere fra ude- og hjemmeholdet. Vi vil også rigtig gerne låne vores klubhus ud, fortæller Henning Groth Hansen fra Marstal IF og fortsætter:

- Vores klubhusbestyrer plejer at kontakte de hold, vi skal have på besøg, for at spørge, om de fx har brug for lidt mad til hjemturen eller lignende. Vi vil gerne gøre det til en rigtig god oplevelse at skulle spille fodbold på Ærø, og med sejlturen herover er det jo en særlig kamp for de fleste. Nogle har aldrig været på Ærø før, så det er dejligt, at fodbolden kan bringe dem herover.

Læs mere om fodbold på Ærø her.
Læs mere om tilskuddet til færgeoverfarten her
Af: Sarah Hoffmann - 13. august 2018, 12:55

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

1

  • Vi havde også en fantastisk hyggelig tur til Ærø i foråret med U12 piger med stor opbakning fra forældre og søskende. En tur vores piger taler om igen og igen.
    Mvh Michael træner Strib IF
    16. august 2018, 21:59    
    Michael Nielsen