Sæsonstarten er lige om hjørnet - er du klar?

Vi har her samlet forskellige informationer, som er vigtige at vide for at sikre en god sæsonstart.

Når al den vigtigste information omkring sæsonstarten skal samles, bliver det lidt langt. Derfor er den delt op i tre kategorier nedenfor:
  • Brug af spillere
  • Vigtig viden om dommere
  • Alt det praktiske uden for banen
Vi håber, at dette samlede overblik kan være med til at give jer en rigtig god sæsonstart.

Brug af spillere

Op- og nedrykning af spillere
Reglerne omkring op- og nedrykning af spillere kan godt virke som lidt af en jungle. Her finder du et lille oprids af de vigtigste regler.

Er der kommet en ny spiller til dit hold? - Vær opmærksom i forbindelse med den første kamp!
Hvis en spiller kommer fra et højere niveau, skal han/hun "spilles fri", inden spilleren lovligt kan benyttes på dit hold. Reglen om, at en spiller skal "spilles fri" gælder også, selvom der er tale om to forskellige turneringshalvdele. Læs om, hvordan en spiller "spilles fri" her.

Kommer spilleren fra en anden klub, skal spilleren indplaceres på samme niveau, som vedkommende kom fra. 
Har spilleren eksempelvis spillet Serie 1, skal spilleren i sin nye klub indplaceres på Serie 1-niveau eller nærmest højere rangerede række. Har den nye klub ikke et hold i Serie 1 eller derover, skal vedkommende indplaceres på højest rangerede hold under Serie 1.
Hvis spilleren gerne vil spille på et lavere niveau, end vedkommende kommer fra, eksempelvis på klubbens 2. hold i Serie 3 og ikke på klubbens 1. hold i Serie 1, skal vedkommende spilles fri af Serie 1-holdet.  
Er du i tvivl, så kontakt DBU Fyn, inden du sætter spilleren på holdkortet i første kamp. 

Sådan bliver nye spillere lovlige
Tidligere fandtes både spillererklæring og spillercertifikat, men da alle spillere nu har et digitalt spillercertifikat, er spillererklæringen udgået.  Alle spillere skal have et spillercertifikat og et aktivt Fodboldpas for at være klar til kamp. Spilleren aktiverer selv sit Fodboldpas, mens det er klubben, der indhenter spillercertifikatet.
Hvordan I gør det, og hvad I skal være opmærksomme på, kan I få svar på her.

Børne- og ungdomsspillere der spiller kamp i en ældre årgang
Børne- og ungdomsspillere kan frit benyttes i en kamp for sin egen årgang samtidigt med, at de deltager på ét hold i en ældre årgang. 
Det betyder, at eksempelvis en U14-spiller (født 2005) frit kan gå op i en ældre årgang (eksempelvis U15 (født 2004)) og spille en kamp lørdag eftermiddag og dagen efter spille for sin egen årgang (i dette tilfælde U14).
Reglen er kun gældende for "rene" U14-spillere - dvs. ikke for spillere, der spiller på dispensation i U14. Dispensationsspillere kan ikke frit benyttes, men skal spilles fri via de gængse op- og nedrykningsregler, som beskrevet ovenfor. 

Husk at søge aldersdispensationer
Alle dispensationer tildelt i foråret 2018 er udløbet. Undtaget er dog aldersdispensationer givet i rækker for ”de gamle”. Her gælder dispensationen for hele 2018.
Har man spillere, der skal anvendes på dispensation, er det derfor vigtigt, at I husker at ansøge om dispensation, og at denne er godkendt, før end spilleren benyttes på et givent hold.
Vi har samlet en række oplysninger om dispensationer herunder formular til ansøgning på denne side. 

11M kampe kan afvikles som 9M kampe
I enkelte rækker kan en 11M kamp ændres til 9M kamp, hvis det ene hold ikke kan stille med elleve mand. Dette skal være medvirkende til, at flere kampe bliver spillet i stedet for aflyst. 
Der er dog nogle retningslinjer, der skal overholdes, såfremt man ønsker at gøre brug af ordningen. Se hvilke rækker reglen gælder i, og læs mere her.


Vigtig viden om dommereHvad gør vi, hvis dommeren ikke dukker op?
Tjekliste hvis dommeren bliver væk fra jeres kamp:
  • Kontakt dommeren - måske er han forsinket. Se hvordan her.
  • Vent op til 30 minutter - brug tiden til at forsøge at finde en anden dommer
  • Giv DBU Fyn besked senest første hverdag efter kampen, hvis kampen ikke spilles, eller hvis kampen spilles men med en anden dommer
Bestil dommere til jeres døm-selv-kampe
Til de kampe/stævner, som klubberne selv skal dømme, kan DBU Fyn være behjælpelig med at finde en dommer.
Bestilling af dommere skal foregå otte dage før kampens/stævnets afvikling på info@dbufyn.dk. Se hvilke rækker DBU Fyn påsætter dommere til her.

Dommervagt i turneringsperioden
I turneringsperioden kan dommervagten træffes lørdage og søndage på tlf. 6311 5993 fra kl. 07.30 - 09.30. Her kan dommeren melde afbud til kamp, hvis han/hun er blevet forhindret.
Klubber kan kontakte os for oplysninger om en dommer i forhold til evt. aflysning af en kamp. Dommerens oplysninger kan dog også findes via holdkortet - se hvordan her.


Alt det praktiske uden for banen

Flytning af kampe
Flytning af kampe skal altid aftales mellem de to klubber. Vær opmærksom på, at der gælder en række frister, som skal overholdes for, at flytning er mulig. Flytning af kampe til lørdag kan være problematisk af hensyn til dommere. Læs mere om flytning af kampe her.

Korrekte kontaktpersoner for jeres hold
De kontaktpersoner der fremgår på de enkelte hold, kan rettes i KlubOffice.
Vælg menuen Turneringer og hold > Hold > Turneringshold.
Klik på tallet ud for det enkelte hold i kolonnen Holdkontakter, og lav så rettelserne. Se hvordan her. 
OBS! Hvis I benytter Stamhold, kan kontaktpersoner med fordel rettes i menuen Turneringer og hold > Hold > Stamhold.

Udfyldning af holdkort
I de fleste af DBU Fyns rækker skal der udfyldes holdkort inden kampen. Undtaget er børnestævner fra U11 og yngre samt rækker for ”de gamle”.
Det er ganske hurtigt og simpelt at udfylde et holdkort, og det kan klares med en mobiltelefon. Læs hvordan her.

For at kunne udfylde holdkort skal trænere have adgang til dem. Det kan de få ved at blive koblet på holdet som holdkontakt i KlubOffice. 
Sådan gør du: Vælg menuen Turneringer og hold > Hold > Turneringshold (Turneringer og hold > Hold > Stamhold, hvis I bruger stamhold). Klik på tallet i kolonnen Holdkontakter ud for holdet. Tilføj personerne.
Alternativt kan I sende jeres holdkontakter via mail, så påfører vi dem på holdene.
Se desuden tips og tricks til udfyldelse af holdkort her.

Mødetider og afbud til børnestævner
Alle klubber SKAL møde 15 minutter før stævnets start, så stævnearrangøren har mulighed for at lave en ny spilleplan, hvis et hold udebliver eller melder afbud sent. Er holdet forhindret i at komme til et stævne, skal der meldes afbud til arrangørklubbens kampfordeler. 
Læs meget mere om stævner for U5 til U11 her.

Fodboldpas: Kan I stille hold efter sommerferien?
For at være spilleberettiget i efterårssæsonen skal spillere have aktiveret deres Fodboldpas.
Der er stadig mange af de fynske fodboldspillere, der mangler at aktivere deres Fodboldpas. Hvordan ser det ud på dit hold?
Se mere om Fodboldpasset her.Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte DBU Fyn på info@dbufyn.dk eller 6617 8218.

Vi ønsker alle en rigtig god sæsonstart!Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første