Hovedet, Kroppen, Klubben: Få flere til fodbold sammen med skolen

Med aktiviteten 'Hovedet, Kroppen, Klubben' kan din klub rekruttere nye medlemmer og frivillige og samtidig udbrede sund levevis i samarbejde med en lokal skole.
Din klub kan stadig nå at bestille aktiviteten 'Hovedet, Kroppen, Klubben' til din klub. Med aktiviteten får din klub en god platform til både at rekruttere nye medlemmer og nye unge frivillige i samarbejde med en lokal skole.  

Hovedet, Kroppen, Klubben afholdes som et samarbejde mellem en klub og en skole i lokalområdet, hvor der både er fokus på at skabe fodboldglæde hos de yngste samt inspirere unge mennesker til at indgå som frivillige i klubberne.

Styrk samarbejdet med skolen
Aktiviteten blev lanceret i august 2017 på vegne af de positive erfaringer med forgængeren "Kom Ud Af Pomfritten". I ’Hovedet, Kroppen, Klubben’ bliver man som klub matchet med en skole i lokalområdet.

Denne skole deltager med op til 100 indskolingselever og op til 60 udskolingselever i en ’Åben Skole’ dag i klubben. På dagen vil børnene komme igennem en masse forskellige aktiviteter - en slags ’Pigeraket’ for både drenge og piger.

Samtidig er aktiviteten en mulighed for at styrke samarbejdet med en lokal skole, hvor I hjælper med at udbrede sundhed, trivsel, bevægelse og foreningsliv. 

Udskolingseleverne hjælper med afviklingen
Det lyder måske som noget, der kræver en masse planlægning og en masse tid og ressourcer for klubben, men det gør det ikke! DBU stiller med en instruktør på dagen og aktiviteten er bygget således op, at udskolingseleverne står for at føre de mindre elever gennem aktiviteterne. Ligeledes er det dem, der sætter stationerne op og tager det hele ned igen efter brug. Og det betyder, at klubben ikke skal stille med frivillige, hvilket er rart for klubberne. 

Det er yderligere en fordel på den måde, at udskolingseleverne får en smagsprøve på, hvad det vil sige at være frivillig. Og det kan give blod på tanden i forhold til at starte som frivillig i klubben.

Som klub skal man faktisk blot låse op for skolen samt, såfremt man har lyst til det, præsentere klubben og mulighederne for at spille fodbold og blive frivillig for de fremmødte elever.

Mulige datoer
De mulige datoer for afholdelse af ’Åben Skole’ dagen ligger i perioden 27. august - 12. oktober 2018, DBU’s instruktører, der står for afviklingen af ’Åben Skole’ dagen, kører gennem landet i perioden, og herunder følger en oversigt over, hvornår de er hvor:

 Fyn  27. aug - 2. sep 
 Jylland  3. sep - 19. sep
 Sjælland/København/Lolland-Falster/Bornholm
 20. sep - 12. okt

Vi er dog fleksible i forhold til datoer, så hvis I har særlige ønsker, der ikke passer ind i ovenstående turplan, hører vi gerne fra jer alligevel. Kontakt projektkoordinator Simone Deisting Skejø på telefon 46 34 07 47 eller mail: fagdage@dbu.dk

Spørgsmål
Kan rettes mod projektkoordinator Simone Deisting Skejø på telefon 46 34 07 47 eller mail: fagdage@dbu.dk

Læs mere

Læs mere om Hovedet, Kroppen, Klubben

Du kan allerede nu tilmelde din klub. Vær opmærksom på, at der er et begrænset antal afviklinger tilgængelige i hver landsdel.

Tilmeld din klub her Af: Peter Otto Vest Hansen - 03. maj 2018, 13:33