Årets Fynske Børne- og Ungdomsklub: De nominerede er...

Til Fynsk Fodbold Award uddeles en række priser. En af dem går til Årets Fynske Børne- og Ungdomsklub. 3 kandidater dyster om prisen, som uddeles til awardfesten d. 26. oktober.

DBU Fyn ønsker at hædre en breddeklub på Fyn, der gør en ekstra indsats for at skabe et attraktivt og velfungerende børne- og ungdomsmiljø i klubben.

Prisen som Årets Børne- og ungdomsklub uddeles, under hensyntagen til klubbernes størrelse, til den klub, der bedst lever op til bl.a. nedenstående kriterier, som fremgår i uprioriteret rækkefølge:
 • Uddannelse af klubbens børne- og ungdomstrænere
  Klubben har en plan for uddannelse af børne- og ungdomstrænere og tilmelder dem til de kurser, der udbydes af DBU og Lokalunionerne. 

 • Klubmiljø målrettet unge
  Klubben har et klubmiljø, hvor det er attraktivt, inspirerende og sjovt at være børne- eller ungdomsspiller

 • Fastholdelse og rekruttering
  Klubben arbejder med fastholdelse og rekruttering af medlemmer til ungdomsårgangene ved hjælp af særlige initiativer i klubben, der har til hensigt at have fokus på netop dette.

 • Pigefodbold
  Der udbydes pigefodbold bredt i klubben og på lige vilkår med klubbens øvrige udbud. Klubben udbyder som minimum pigefodbold i så stort et omfang, som det er klubben muligt og har det samme fokus på pigerne som på de øvrige af klubbens medlemmer.

 • Øvrige tiltag
  Klubben har f.eks. samarbejde med den lokale SFO eller børnehave, eller et sundhedsfokus. Måske er der tænkt i alternative baner for at fremme børne- og ungdomsfodbold.
Med prisen følger foruden hæderen en præmiesum på kr. 5.000,-. samt et trænerkursus. De to øvrige finalekandidater vil begge modtage et trænerkursus. 

Præmien overrækkes i forbindelse med Fynsk Fodbold Award den 26. oktober 2018.

Kort om de tre kandidater
I indstillingerne stod bl.a.:

Odense Boldklub
OB forsøger hele tiden at udvikle det potentiale der er i området og har bl.a. igangsat initiativer som Små Striwer (0-3 år) og Store Striwer (4-5 år), hvor der er en masse aktivitet for børn og deres forældre. På den måde har klubben sat legen og glæden med en bold i fokus. Klubben har stor fokus på trænerudvikling, og der er afviklet både DBU C1 og C2-trænerkurser, hvor mange af klubbens unge og forældretrænere deltog. I efteråret har klubben også iværksat trænersparring, hvor en elitetræner en gang om ugen, deltagere på U9, U10 og U11 amatørholdene. Her er sparring og inspiration til den daglige træning en vigtig del for klubbens trænere. Klubben har et imponerende stort antal frivillige trænere, der alle yder et stort stykke arbejde for at fastholde de mange spillere i fodboldklubben med kvalificeret træning kombineret med et stærkt socialt sammenhold medlemmerne imellem.

Kerteminde BK
Klubben har igennem en lang årrække holdt et højt aktivitetsniveau takket være en masse engagerede trænere, ledere og forældre som trofast har bakket op omkring afviklingen af sommerstævne, indendørstævner,
diverse Cups, fodboldskole, landskampture og udlandsture mm. Kerteminde Boldklub har de senere par år søgt holdsamarbejder med flere af kommunens klubber, startende med Dalby, KR70 og senest Munkebo med det formål at kunne fastholde de unge mennesker i fodboldspillets glæder. Klubben har i en årrække kunnet mønstre hold på alle årgange på drengesiden mens også pigeafdelingen vokser støt.

Aarslev BK
Aarslev BK har i de seneste tre år oplevet en medlemsvækst med baggrund i ca. 50 dedikerede trænere og holdledere, en stærk klubkultur og gode faciliteter. klubben vil være byens samlingspunkt for børn og unge de har for nyligt etableret barn/forældrefodbold, hvor flere end 50 børn dukkede op til første træning. Klubben har lavet en indstillingsvideo, som kan ses her.

Vær med når spændingen udløses
Fynsk Fodbold Award er for spillere, dommere, klubledere, trænere, tilskuere - ja kort sagt, alle der er i berøring med fynsk fodbold eller folk, der bare er fodboldinteresserede og har lyst til en sjov aften. Foruden prisuddelingen byder aftenen på god mad, kolde drikkevarer og topunderholdning med bl.a. komiker Andreas Bo og livemusik fra Peter AG og Danmarks bedste Gasolin-show, Peter & De Andre Kopier.

Billetter kan bookes på info@dbufyn.dk. Prisen pr. billet er kr. 259,- (+ kr. 10 i gebyr).

Fodboldawarden kan f.eks. bruges af klubber som en måde at sige tak til frivillige, sponsorer m.fl.Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første