Klubrådgivere: Klublederne tænker for traditionelt

Mange klubber kender til udfordringer med faldende medlemstal og med at skaffe frivillige. Alligevel gør de mere eller mindre det samme, som de plejer. Men, der er andre muligheder.

...det mener DBU Fyns klubrådgivere Niels Nielsen og Arne Appelgren, som i deres arbejde er i kontakt med mange af de fynske klubber.

- Når klubber arbejder med rekruttering af frivillige eller mister medlemmer, forsøger de ofte at løse det ved business as usual - selvom det typisk er det, der ikke har virket", fortæller Niels.

Han bakkes op af Arne:

- Der er mange klubber, der kunne have gavn af at forsøge at bryde lidt med vanetænkningen. Simpelthen lige stoppe op og kigge nærmere på, hvilke metoder man rent faktisk anvender til rekruttering af frivillige og medlemmer. Vi kan godt opleve klubledere, der siger, at de ikke kan finde frivillige, men går man lidt til dem, viser det sig ofte, at de måske ikke rigtigt har fået spurgt eller helt ved, hvad de beder om hjælp til. Et opslag på klubbens hjemmeside er f.eks. sjældent nok.

Spændende seminar sætter fokus på nytænkning i klubben
Med baggrund i Niels' og Arne's oplevelser tilbyder DBU Fyn et to dages seminar for klubformænd og en øvrig person fra klubben, hvor der sættes fokus på, hvordan man som klub kan bryde med vanetænkningen.

- Jeg synes, vi har et rigtigt spændende program i vente for deltagerne. Vi har bl.a. allieret os med Henrik Brandt fra Idrættens Konsulenthus. Han vil give os et indblik i, hvilke mekanismer der rører sig i og omkring foreningslivet i forhold til den moderne omverden. Med det vil vi, sammenholdt med en række cases på klubber, der gør noget på en lidt anderledes måde, forsøge at inspirere deltagerne til at udfordre den traditionelle tænkning hjemme i egen klub, forklarer Niels.

På seminaret tages udgangspunkt i spørgsmål som:
  • Er vores klub en fodboldklub eller måske kun en turneringsfodboldklub?
  • Hvad med kvinderne og pigerne i lokalsamfundet?
  • Hvad med de allermindste børn?
  • Hvor rekrutterer vi frivillige -og til hvad? Har vi spurgt folk - eller bilder vi os bare ind, at vi har?
  • Er klubben en del af lokalsamfundet (og omvendt), eller ligger den bare i byen?
Der venter med andre ord et par spændende dage for deltagerne - og der er stadig plads til dig og evt. en klubkammerat.

Se program for seminaret (med forbehold for ændringer).

Tid, sted og tilmelding
Seminaret afvikles 22.-23. februar i gode og indbydende rammer på Kursuscenter Knudshoved i Nyborg.

Seminaret starter fredag kl. 17. Efter den faglige del bydes på middag og overnatning (indeholdt i prisen). Lørdagen starter med morgenmad og rundes efter dagens program af med frokost omkring kl. 14. 
Der er 50 pladser, som fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Pris pr. person er kr. 500,-, som altså inkluderer forplejning og overnatning.
Overnatning er som udgangspunkt i dobbeltværelse, men der er mulighed for at tilkøbe enkeltværelse for kr. 250,- ekstra pr. person (dog kun til de første 15 personer).

Tilmeld dig her: DBU Fyn formandsseminar.
Ønske om enkeltværelse oplyses efterfølgende til Jacob Skov på jask@dbufyn.dk.

OBS! Ønsker du at tilmelde andre fra klubben, kan det gøres i KlubOffice via menuen Uddannelse > Åbne kurser. Dobbeltklik på kurset, søg personerne frem og tilmeld dem.

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første