Søg støtte til nye fodboldhold

Det skal være lettere for klubberne at starte hold for spillere med handicap. DBU og Parasport Danmark står derfor sammen om 'Fodbold for alle', hvor klubberne kan søge økonomisk støtte og vejledning.

Parasport I 2018 deltog 300 spillere fra 25 danske klubber i Parasport Danmarks forbundsmesterskab i fodbold. Foto Lars Møller.
Med 'Fodbold for Alle' 'tilbydes klubberne blandt andet gratis rådgivning til rekruttering af spillere med handicap, sparring omkring sæsonopstart og et kontant tilskud på 5.000 kroner til eksempelvis spillertøj.

Fodbold for børn med diagnoser
En af de klubber, der tidligere har fået hjælp igennem Parasport Danmark, er Brøndby IF. Klubben ønskede at styrke CSR-arbejdet og havde derfor tanker om et handicaphold på tværs af spillernes alder og handicaps. Men med hjælp fra Parasport Danmark fik klubben, foruden den økonomiske håndsrækning, fokuseret indsatsen og support til trænerindsatsen.

Brøndby IF startede derfor 'Børn med særlige kompetencer', der er fodbold for børn med autisme og ADHD-diagnoser. Jeanett Lundsteen Jensen, afdelingsleder for projektet i Brøndby IF, fortæller:

"I dag kan vi tilbyde alle børn og unge at spille fodbold i vores klub. For spillerne på 'Børn med særlige kompetencer' betyder det, at de kan få lov at gå til det, de har lyst til, og vi kan se, at det bringer dem en enorm glæde."

Plads til flere hold i de danske klubber
Lige nu er der 78 klubber i Parasport Danmark, der tilbyder fodbold,. Står det til Parasport Danmark og DBU skal endnu flere klubber åbne dørene for spillere med handicap, og ambitionen er, at der allerede i løbet af foråret 2019 er sat gang i ti nye fodboldtilbud på landsplan.

Læs mere her


Af: Anne Tjell - 29. januar 2019, 13:41

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første