Lav et samarbejde

Sørg for, at samarbejdet med efterskolen bliver positivt. Det gode samarbejde bygger på fleksibilitet i forhold til kampe, god kommunikation og tillid. Her er det en god idé at have en efterskolepolitik i klubberne, så der er grobund for godt samarbejde.

 

Når klubbens spillere tager på efterskole, er det en god idé, at man hurtigst muligt får indledt en kontakt til de pågældende spillere omkring det forestående efterskoleophold. Spørg spillerne om, hvilken skole de skal starte på, og tag efterfølgende en snak med den aktuelle skoles fodboldansvarlige. Fortæl om jer selv som klub, og afstem forventninger om klubbens brug af spillere i forhold til kampe og evt. træning, mens de er på efterskolen. Husk det er vigtigt, at spillerne ikke føler sig presset til at spille begge steder.

Via en positiv kontakt og samarbejde i mellem klubben og efterskolen viser man overfor spillerne, at de ikke skal føle sig nødsaget til at vælge imellem moderklubben eller efterskolen. Efterskoleopholdet skal gerne være en positiv oplevelse for den unge spiller, og ved at lytte og motivere øges chancerne for, at denne har lyst til at vende tilbage til fodbold i klubregi efter endt efterskoleophold.

På flere efterskoler indgår trænerkurser som en del af undervisningen. Igennem et godt samarbejde klub og efterskole imellem kan man udnytte muligheden for, at nye kompetencer opnået på efterskolen kan bruges efterfølgende i klubben. Dette kunne være som ny ung-træner eller frivillig leder i andre sammenhænge.