MENU

Ny U19 Piger-række på plads

U19 Piger Vest er navnet på en ny jysk-fynsk fællesrække for de bedste hold. Klubber med ungdomslicens tilbydes automatisk en plads i rækken.U19 Piger Vest er navnet på en ny jysk-fynsk fællesrække for de bedste hold. Bl.a. Licens-klubberne som automatisk tilbydes en plads. (Foto: www.fodboldbilleder.dk)Med virkning fra august 2014 udbydes en fælles U19 Piger Vest-række for de bedste jyske og fynske hold.

De 10 klubber med ungdomslicens vest for Storebælt tilbydes automatisk en plads i rækken, som kan bestå af op til 12 hold.

Det betyder samtidig, at ikke-licensklubber kan ansøge om de resterende pladser. DBU Jylland og DBU Fyn udvælger sammen disse hold.

Turneringen udbydes som helårsturnering, hvor vinderen efterfølgende spiller en slutkamp mod vinderen af øst-rækken.

Detailplanlægning er i gang

Det er samtidig aftalt, at der pr. kamp kan anvendes op til to spillere, som er op til et år for gamle.

I øvrige U19 Pige-rækker fortsætter den allerede eksisterende aftale mellem DBU Fyn og DBU Jylland, hvilket betyder at der kan deltage fynske hold i DBU Jyllands turnering.

Der arbejdes netop nu på at få beskrevet alle de praktiske detaljer omkring ansøgningsprocedure m.v., og der vil blive informeret yderligere, så snart dette er på plads.

Indførelsen af en U19 Piger-række sker som konsekvens af de jyske og fynske fodboldklubbers beslutning om at ændre årgangene i pigeungdom. Det betyder, at U18 Piger ikke længere eksisterer fra og med august 2014, men erstattes af U17 Piger og U19 Piger.

Tekst: Mads D. Larsen & foto: www.fodboldbilleder.dk

Læs også:
Ny pigestruktur på vej (DBU-nyhed fra den 19. marts 2014)


Log ind