Begivenhedsrig afslutning på Det Fynske Fodbolduni

På den sidste aften af Det Fynske Fodbolduniversitet 2014/2015 var inspirationssøgende trænere samlet, da U21 landstræner Jess Thorup stod ved roret som instruktør. Årets Fynske Serietrænere blev samtidig kåret.

Jess Thorup gæstede Det Fynske Fodbolduniversitet under temaet "overgangen fra opbygningsspillet til afslutningsspillet". Hans overskyggende pointe var, at på eliteniveau findes ikke længere hold, der er så dårlige, at de ikke kan skabe sig et godt resultat ved at organisere sig solidt på banen med et kompakt forsvar. Den situation kender Jess Thorup rigtig meget til. For med sit nye hold – det talentfulde U21 landshold - har han og holdet i løbet af kvalifikationen til EM i Tjekkiet til sommer mødt flere modstandere, der har "pakket sig". Senest i de afgørende kvalifikationskampe mod Island.

Jess Thorup forklarede, at man derfor er man tvunget til at arbejde intenst med spillet på den sidste tredjedel af banen, og det var altså denne facet af spillet, som han førte kursisterne igennem. Det foregik i B1909 med klubbens succesfulde Danmarksseriehold som medier. Kombinationerne flød flot og kursisterne tog masser af notater undervejs.

Når en landstræner stiller op, er der altid masser af spørgsmål til vedkommende om alt muligt, der angår landshold – alle landshold og især A landsholdet. Sådan var det naturligvis også i B1909 mandag aften. Jess Thorup gav med stor åbenhed svar på alle spørgsmål, hvilket skabte en god stemning i klublokalet efter træningen på grønsværen.

Store skulderklap til to fynske serietræner
Det Fynske Fodbolduniversitets sidste aften bød også på kåring af årets serietræner 2014 på henholdvis herre- og kvindesiden. 

Hos herrerne kunne Per Petersen fra Allesø GF lade sig hylde. Han står i spidsen for klubbens unge 1. hold, der i foråret 2014 rykkede op i Albaniserien, hvor man i efteråret sluttede på en 5. plads. Klubben fortæller om Per:

Per lever og ånder for at give så mange som muligt en god oplevelse ved at spille fodbold og derved knytte venskaber for livet, både på og udenfor banen. Han er meget vellidt og respekteret blandt spillerne. Per har deltaget i flere af DBU's kurser for videreuddannelse. Foruden arbejdet med seniorerne har han siden 2001 gjort, og gør fortsat, et kæmpe stykke arbejde for at udvikle vores ungdomsafdeling, hvor han har trænet en utal af ungdomshold samt hver fredag eftermiddag stået for teknisk-træning af vores ungdomsspillere, i alderen 9 til 16 år.

På kvindesiden var det Martin Halydan fra Tåsinge f.B. der løb med prisen. Han har formået at skabe en velfungerende kvindeafdeling, hvor der er god opbakning til træningerne. På kort tid har kvindeholdet bevæget sig fra en tilværelse i bunden af serie 2 til deres nuværende status som nyoprykket Albaniseriehold. Klubben beskriver Martin således:

Martin er meget engageret og velforberedt. Uanset vind og vejr tager han imod på træningsbanen. Han tager tiden til de individuelle samtaler og lader pigerne komme til orde, ligesom det sociale vægtes højt. Der arrangeres fællesspisninger og holdfester for at ryste holdet endnu mere sammen.

Med hæderen fulgte til begge trænere muligheden for at deltage gratis på den næste udgave af Det Fynske Fodbolduniversitet, som ruller afsted med opstart sidst på året.

Alt i alt blev sidste aften på Det Fynske Fodbolduniversitet en begivenhedsrig aften, og dermed en perfekt afslutning på "universitetsæsonen" 2014/2015.


Foto: Fodboldbilleder.dk

Log ind