MENU

7M-bold skaber sammenhold og gensynsglæde

Torsdag aften havde Langeskov IF for tredje gang et hold med til DBU Fyns nye 7-mandsstævner for herre senior. Men hvorfor er 7-mandsfodbold for herre senior overhovedet interessant?


____________________________________________________________

Der var et godt miks af alvor og hygge, da Posten, FC Sydfyn, Rolfsted og Langeskov IF torsdag aften satte hinanden stævne ved et af DBU Fyns nye 7-mandsstævner, hvor alle hold spiller 3 kampe af 25 minutters varighed.

Alternativ til træning og kamp
Langeskov IF, der lagde græs til, stillede med et hold bestående af unge spirende seniorspillere suppleret med mere erfarne 'kæmper'.

Klubben har valgt 7-mandsstævnerne til af flere årsager. Dels er der hyggen, dels er det et godt alternativ til en træning, og dels er det en mulighed for at få spillet kamp for de spillere, der ikke skal spille i weekendens 11-mandskampe.

- Holdet består at 'nyoprykkede' U19-drenge samt spillere med fortid på klubbens 1. og 2. hold. Det er nu stammen på vores 3. hold. Der er ikke altid plads til alle i weekenden, så vi benytter os af 7-mandsstævnerne for at give alle muligheden for at spille. Det fungerer rigtig godt. Vi tilmelder os alle stævnerne og for vores skyld kunne værtsrollen ligge hos os hver gang, forklarer holdets træner Kim Augustinus.

En af de unge ”upcommings” på holdet er Sebastian Miller. Han er sammen med sin bror en del af det kuld, som i fremtiden skal indstille sig på seniorfodbolden.

- Det hænder, at antallet ikke er til en organiseret og gennemført træning, så denne stævneform jo et super alternativ, hvor vi både kan have det sjovt og få nogle kilometer i benene.

Hyggen skaber sammenhold
At sådan en torsdag aften også handler om andet end fodbold, fornemmer man straks, da snakken falder på de minutter, der måske i virkeligheden tæller lige så meget som dem på banen.

Her mødes trænerens og spillerens blikke nemlig med et smil på læben og det ses i øjnene, at der efter de 3 stævnekampe, venter lidt godt til den trætte krop.

- Hyggen er grunden til, at vi er her. Vi nyder en øl i omklædningsrummet, hvor vi kan drille hinanden og snakke hændelserne igennem. Derudover har vi gerne arrangeret spisning hver 2. torsdag, lyder det opfølgende fra Kim som videre forklarer, at det styrker sammenholdet på holdet.

Når snakken falder på stævnernes samlende effekt, er modstanderne fra Posten helt på linje med deres grønblusede duellanter:

- Vi er en flok gutter, som tidligere har spillet sammen, men som nu er spredt for alle vinde rent fodboldmæssigt. Stævnet gav os muligheden for igen at mødes omkring fodbolden. Det var skide sjovt og rigtig hyggeligt at trække i trøjerne med drengene igen, forklarer Casper Falkenberg.

Holdet fra FC Sydfyn var på samme måde som Posten, også et hold sammensat af kammerater uden et fælles klubtilhørsforhold.

Er 7-mandstævnerne noget for jer?
Der resterer nu 3 torsdage med 7-mandsstævner, og der kan fortsat tilmeldes til de øvrige stævner. Det næste er d. 21. maj med tilmeldingsfrist 17. maj.

Tilmeldingen kan ske via KlubOffice eller på info@dbufyn.dk.


Fakta om stævnerne 
Alle hold spiller 3 kampe af 25 minutter
Spillerne behøver ikke være medlem af en klub (det er dog en klub, der skal tilmelde holdet)
Deltagelse koster kr. 100,- for et helt hold
Man bestemmer selv om man tilmelder til et eller flere stævner
Stævnerne spilles torsdag aften - se stævnedatoer her.

Log ind