Inspiration og dejligt vejr til 50 børnetrænere

Søndag var 50 børnetrænere samlet i Tommerup til DBU Fyns børnetrænerseminar. Dagen var sammensat med teori og praktik, og de fremmødte fik masser af brugbar viden og træningsøvelser med hjem i bagagen.Om end det var koldt viste vejret sig fra sin gode side, da 50 børnetrænere søndag formiddag var samlet i Tommerup til DBU Fyns børnetrænerseminar.

Under temaet ”Børnefodbold når det er bedst” ledte de tre instruktører kursisterne igennem en god og inspirerende dag.

Efter en kort gennemgang af programmet over et rundstykke og en kop kaffe i hallen, blev de fremmødte sendt ud på træningsbanen.

Her stod Tommerups drenge klar til at agere medier for de tre instruktører. Det blev til mange forskellige øvelser, og også til instruktion i, hvordan de samme øvelser kan tilrettes forskellige årgange (progression), samt hvordan øvelserne tilrettes den enkelte gruppe af spillere (perspektivering).  

Instruktørerne var løbende i dialog med kursisterne på banen, og der var en stor spørgelyst blandt kursisterne.

Efter træningen returnerede vi til hallen, hvor der over en sandwich blev evalueret på træningen og stillet yderligere spørgsmål.
Claus Frank-Nielsen holdt herefter et oplæg om børnefodbold i Lyngby Boldklub. Claus er god til at udfordre de gængse opfattelser, og forventer ikke at alle er enige med ham.

Hvorfor er alle spillere ikke lige motiverede til træning, og hvorfor ødelægger nogle få ofte træningen for de mange? Spørg ind til spillerne – måske er træningen ikke spændende og måske har den pågældende spiller slet ikke lyst til at gå til fodbold?

Hvis vi skal fastholde spillerne skal vi tilbyde kvalitet – og kvalitet koster. Derfor er det et must at se på kontingent størrelsen. Det er generelt alt for billigt at gå til fodbold. Som konsekvens heraf har klubberne måske ikke råd til at sende trænerne på uddannelse – og derved få redskaber til at fastholde spillerne i klubberne. Mange klubber, som har valgt at sætte kontingentet op, har oplevet medlemsfremgang.

Desuden anførte Claus vigtigheden af et godt samarbejde med forældrene og inddragelse af dem i løsningen af praktiske opgaver. Dog ikke når holdet skal sættes – det er trænerens job.

Som afslutning på seminaret blev der trukket lod om et børnetrænerkursus blandt alle deltagende klubber. Claus Frank trak lod og det blev Dalum IF, som vandt – tillykke til Dalum.

En rigtig god dag med fokus på børnefodbold, og hvor de fremmødte kunne vende retur til deres respektive klubber med tips og tricks til træningen.

Du kan se billeder fra dagen på DBU Fyns Facebook-side og husk at give os et "Synes godt om", når du alligevel er derinde. 

Log ind