MENU

Børnehavebørn og gode trænere skal give flere spillere

Dansk Fodbold har et samlet mål om at nå 450.000 fodboldspillere i 2025. Det betyder, at fynsk fodbold skal vækste med omkring 10.000 fodboldspillere. Det arbejde tages der nu for alvor hul på med valget af to hovedindsatsområder, og DBU Fyn søger personer der kan og vil bidrage.


____________________________________________________________

Som et led i den overordnede strategi for DBU understøtter de 6 lokalunioner, hvoraf DBU Fyn er den ene, strategien på områderne Medlemmer og Klubudvikling.

Indenfor hvert af disse områder har DBU Fyns bestyrelse valgt et indsatsområde, som der sættes ekstra fokus på og investeres i over de kommende år, nemlig:
  • Fodbold for børnehavebørn
  • Flere og bedre uddannede trænere
DBU Fyn søger personer, der ved at indgå i en arbejdsgruppe for det pågældende område kan og vil bidrage til en positiv udvikling. 

Stort potentiale blandt de allermindste
I de fleste fodboldklubber er de yngste spillere 5-6 år. Men fodboldspillet kan sagtens tilrettelægges omkring leg, så det både gavner den motoriske og sociale udvikling hos de endnu yngre og fanger deres opmærksomhed som en sjov aktivitet.

- Fodbold kan bidrage væsentligt til at udvikle børnene på mange områder. Alligevel er der ikke mange klubber, der har tilbud til de mindste, f.eks. via samarbejde med den lokale børnehave. Det er helt oplagt for os at kigge på det potentiale sammen med klubberne. Jo før børnene præsenteres for leg med en fodbold, jo større er chancen desuden for, at de også er fodboldspillere, når de bliver lidt ældre, forklarer John Emil Johansen, formand for DBU Fyns Børneudvalg.

Til at indgå i en arbejdsgruppe søger vi en eller flere personer, der kan og vil bidrage til at udvikle tilbud til de mindste. Du er måske pædagog, børnehaveleder eller studerende med fokus på aktiviteter til og udvikling af børn. Det kan også være noget helt fjerde, hvorfra du kan bidrage med din viden og erfaring.

Vil du bringe dig selv i spil eller blot høre nærmere, så kontakt:
Mogens Jørgensen
moge@dbufyn.dk, 63115990

Fagligt dygtige trænere fastholder spillere
I en nyligt gennemført spørgeundersøgelse blandt unge peger de selv på, at de primært dyrker sport, fordi de gerne vil blive dygtigere til noget. Det svar havde måske set anderledes ud for bare 5 år siden.

I hvert fald giver det en stærk indikation af, at de unge forventer at blive matchet af trænere, der kan lære dem noget. 

- Det understreger, at dygtige trænere er nøglen til at fastholde de unge. Det sociale er bestemt vigtigt, men træneren skal også være fodboldfagligt dygtig, hvis han vil fastholde de unges interesse. Derfor tror vi på, at vi kan fastholde flere spillere i fodboldklubberne, hvis vi sammen med klubberne sætter endnu mere fokus på, at fodboldtrænere selvfølgelig dygtiggør sig på diverse kurser og uddannelser. Det bør være en naturlig del af det at være fodboldtræner, forklarer formand for DBU Fyns Uddannelsesudvalg Hans Martin Møller og forklarer videre, at det ikke kun er ungdomstrænere, man vil have fokus på.

Til at indgå i en arbejdsgruppe søger vi en eller flere personer, der kan og vil bidrage til, at der udvikles og uddannes flere fodboldtrænere. Du er måske selv træner, uddannelsesansvarlig eller studerende med fokus på læring eller foreningsidræt. Det kan også være noget helt fjerde, hvorfra du kan bidrage med din viden og erfaring.

Vil du bringe dig selv i spil eller blot høre nærmere, så kontakt:
John Christensen
joch@dbufyn.dk, 63115995 / 21404826

Vi ser frem til at høre fra dig - eller en anden i din omgangskreds, som du mener kan bidrage.

Log ind