Støjberg åbner fodboldprojekt for flygtninge

Et nyt integrationsprojekt på Langeland er netop skudt i gang. Nu skal fodbolden være et supplement til den boglige undervisning, og den skal være en indgang ind i det danske samfund. Udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg sparkede samarbejdet i gang.

Sproget klinger ikke helt dansk endnu, men glæden ved at kunne spille mere fodbold i fremtiden på græsset på Langeland er ikke til at tage fejl af blandt de mange asylansøgere på Longelse Skole. 

I dag havde asylansøgerne deres første undervisning i dansk foreningsliv, og det er et resultat af et ambitiøst projekt for de ca. 90 uledsagede asylansøgere i alderen 14-17 år på Langeland, som kommunen, DBU Fyn og de langelandske klubber har skabt. De unge mennesker skal spille fodbold og introduceres til det unikke danske foreningsliv samtidig med, at de få skoleundervisning på Longelse Skole. 

I DBU ønsker man at række en hånd ud og hjælpe, hvor man kan, og hvor fodbolden kan være med til at gøre en forskel, og DBU Fyn’s formand, Bjarne Christensen, er derfor glad for, at projektet endelig er sparket i gang.

”Man bliver helt stolt af at være en del af fodbolden. Fodbold er jo et verdenssprog, som de fleste forstår. Og nu oplever vi så, at vi kan arbejde med integration den vej rundt, som gør alle involverede parter rigtig glade. At vi kan være med til at bidrage til integrationen på sådan en måde her – det er bare en fornøjelse at være vidne til,” siger Bjarne Christensen 

Formålet med at fremme integrationen og forståelsen af dansk foreningskultur gennem fodbold for asylansøgere vækker også glæde hos ministeren: 

”Det er en sportsgren, man kender fra rigtig mange verdensdele, så man kan ret nemt kaste sig ind i det. Og så må jeg bare tage hatten af for det arbejde DBU ligger i det her projekt, og netop også aktiverer de frivillige. Det synes jeg, er rigtig godt,” fastslår Inger Støjberg. 

Samarbejdet har været i støbeskeen i noget tid, og Langelands borgmester Bjarne Nielsen er glad for, at man nu er klar til at rulle det ud.

”Jeg er simpelthen så glad for at komme i gang. Normalt kan det tage lang tid at implementere den slags projekter, men det her er gået meget hurtigt, så det er dejligt, at både asylansøgerne og klubberne nu kan få glæde af samarbejdet,” siger borgmesteren.  

Langelands Kommune finansierer projektet af med støtte fra Udlændingestyrelsen samt fra DBU’s pulje, der omhandler kommunesamarbejder, der er et samarbejde mellem DBU og DIF.

Log ind