Golden League åben for ansøgning

Pilotprojektet Golden League, som henvender sig til de bedste drengehold i U10-U12, kører videre til foråret. Jyske og fynske A-hold, som ikke har været med i efterårssæsonen, kan nu igen ansøge om at blive del af turneringen.Pilotprojektet Golden League fortsætter for de bedste U10, U11 og U12 drenge i foråret 2017. Foto: Mads D. Larsen

I efteråret har DBU Jylland og DBU Fyn på forsøgsbasis gennemført turneringen Golden League for højeste niveau i U10-U12 drenge. Turneringen blev sammensat ved, at DBU Jylland og DBU Fyn i sommers udvalgte 32 hold i hver årgang baseret på en grundig vurdering af, hvem der er de allerbedste.

Flere hold søgte om at komme med, og nogle var skuffede over ikke at blive udvalgt. De hold får nu igen chancen for at ansøge. Pilotprojektet kører videre i foråret 2017, og der åbnes for en ny ansøgningsrunde, hvor de bedste A-hold igen har mulighed for at søge om at komme med i Golden League til foråret.

- Vi åbner for ansøgning igen, fordi vi oplever, at nogle enten ikke havde opdaget konceptet, ikke fik søgt i tide eller simpelthen følte sig forbigået i vores første udvælgelse. De hold vil vi nu give muligheden for at kvalificere sig ind i turneringen, forklarer David Kiær Nielsen, DBU Jylland Udvikling, og fortsætter:

- Der er enkelte af holdene i A-rækkerne, der stadig stikker lidt ud, og det kunne jo være, at et eller flere af dem vil blive bedre matchet i Golden League, mens de svageste Golden League-hold formentlig vil få en fin matchning i A-rækken i stedet.

Ansøgning til Golden League

Er man interesseret i at spille Golden League til foråret, skal man sende en mail til Mogens Jørgensen på moge@dbufyn.dk, hvor man beskriver motiverne for at være med og angiver relevante resultater for holdet.

Denne mail skal fremsendes senest fredag den 2/12 kl. 12.00.

Bemærk: Hold, der har spillet Golden League i efteråret 2016, skal ikke ansøge om deltagelse på ny.

Udvælgelse og kvalifikationsstævne

Efterfølgende vil Golden League-styregruppen gennemgå de indkomne ansøgninger og udvælge de relevante hold. Holdene vil blive indbudt til et orienteringsmøde om, hvad Golden League er, og hvad det kræver.

Har man stadig mod på at deltage herefter, er der kvalifikationsstævne i weekenden 8.-9. april 2017, hvor ansøgerne spiller mod holdene fra den nederste del af Golden League om pladserne i forårets turnering. De hold, der kommer i overskud, vil selvfølgelig stadig kunne spille i den almindelige A-række, hvor de opnår det bedste match.

Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til Mogens Jørgensen på mail moge@dbufyn.dk eller telefon 6311 5990.

Se også

DBU Jyllands video om Golden LeagueLog ind