Futsal 2016/2017

Futsal er i dag blandt en af verdens hurtigst voksende idrætsgrene, og spillet som oprindeligt har rødder i Sydamerika kan både gavne og være med til at udvikle alle fodboldspillere.


__________________________________________________________________

Real Madrid-stjernen Christiano Ronaldo og DBU Fyn futsalinstruktør Tai Regel Pundik er ikke i tvivl om at futsal er et fantastisk og givende spil.

”The small pitch helped me improve my footwork. If it weren’t for futsal, I wouldn’t be the player I am today”. Cristiano Ronaldo.

"Futsal er et fantastisk værktøj til at udvikle vores unge fodboldspillere, teknisk såvel som taktisk”. Tai Regel Pundik.

Hvad er FUTSAL?

Futsal er et fodboldlignende spil, der spilles på en mindre bane indendørs. Futsal blev udviklet i Brasilien og Uruguay i 1930erne, og er i dag blandt verdens hurtigst voksende idrætsgrene. I et land som Brasilien er der flere aktive spillere i futsal end der er i udendørs fodbold. Futsal spilles på en håndboldbane uden bander og hvert hold består af 1 målmand og 4 markspillere. En futsalbold er lidt mindre og tungere og har derfor et lavere opspring end en alm. fodbold.  Samlet er bane, bold og regler med til at gøre futsal til et kreativt spil, hvor der er fokus på teknik, taktik og ikke mindst evnen til at improvisere på banen. Spil på små område og mere kontrol over bolden er med til at gøre Futsal til et sjovt, underholdende og tempofyldt spil, der kan spilles af alle uanset alder og køn.

Se video fra Europamesterskaberne i FUTSAL øverst i nyheden.

Hvorfor spille FUTSAL?

En bedre futsalspiller giver en bedre fodboldspiller, og i mange lande er futsal derfor et vigtigt element i udviklingen af især deres ungdomsspillere. De mange boldberøringer og ikke mindst kombinationen af øget boldkontrol og spillets intensitet, er med til at udvikle spillernes teknik, kombinationsevne, spilforståelse og handlekraft.
 
• Flere boldberøringer i futsal end traditionel fodbold.
• Flere 1 mod 1 aktioner. 
• Flere angreb på den sidste 3. del af banen samt straffesparksområdet.
• Flere skud på mål. 
• Højere tempo.
• Alle spillere skal være i stand til både at angribe og forsvare.
• Variation af placeringen på banen, så spilleren udvikler forståelse for alle aspekter i spillet.

Ud over at være et nyttigt værktøj til at udvikle vores fodboldspillere, er futsal et spil som klubberne kan tilbyde medlemmerne og derved fastholde en del af de spillere som ellers falder fra, da futsal ofte tiltaler unge i den aldersgruppe hvor der opleves medlemsfrafald.

Tilmelding til DBU Fyn futsal

På Fyn udbydes der futsal i alle ungdomsrækker både for drenge og piger, ligesom der også udbydes enkelt stævner for senior.

Se spilledage for ungdom her.

Se spilledage for senior her.

Tilmelding foregår via KlubOffice.

Log ind