Årets sidste sommerdag blev til årets største fodbolddag

Onsdag aften var der dømt fodboldfest på Hårby Stadion. De lokale helte fra Flemløse/Hårby var oppe imod Superliga-mandskabet fra Esbjerg fB i DBU Pokalen, og selvom kampen blev endestation i dette års pokalturnering, blev det alligevel en festlig fodbolddag i det vestfynske.

__________________________________________________________________

Selvom der ventede de lokale helte en svær kamp, havde rigtig mange fra lokalområdet valgt at tilbringe årets sidste sommerdag på Hårby Stadion. I form af en underholdende fodboldkamp, dejligt solskinsvejr og et yderst vellykket arrangement fik de 700 betalende tilskuere da også fuld valuta for pengene. Medregner man alle børn og de unge mennesker, der havde gratis adgang til stadion, så sneg det samlede tilskuertal sig op på ikke mindre end 1000 fremmødte. Udover at det flotte tal er ny tilskuerrekord på Hårby Stadion, så betyder det også at fodboldsammenslutningen Flemløse/Hårby kan lægge en god sjat penge i deres fælles klubkasse - ikke mindst fra salget af mad og drikke.

Hæderligt 0-5 nederlag
Kampen var 13 minutter gammel før første scoring indtraf sig på det solbeskinnede stadion i Haarby. Awer Mabil bragte planmæssigt gæsterne foran efter en indledning, hvor der havde stået Esbjerg på størstedelen af spil og chancer. I løbet af de første 45 minutter fik nettet lov at blafre yderligere to gange bag målmand Mikkel Birlø, som i øvrigt havde flere store redninger kampen igennem, men begge gange vinkede linjedommeren for offside. Hen mod pausefløjtet fik udeholdet endnu en chance for at bringe sig yderligere foran, da de blev tilkendt et straffespark for hånd på bolden. Forsøget fra 11-meter-pletten blev dog sparket forbi mål, hvilket naturligvis skabte stor jubel blandt hjemmepublikummet. De gulblusede gæster måtte derfor gå til pause med en spinkel et måls føring.

Hjemmeholdet kom fint ud til anden halvleg, og til trods for et sandt bombardement formåede man at holde stand i 20 minutter. Efter 66 minutter faldt kampens reelle afgørelse, da Robin Söder gjorde det til 0-2. I kampens sidste ti minutter måtte værterne dog give efter for det massive pres fra Superligagæsterne, hvilket resulterede i yderligere 3 scoringer. Derved endte det hele med 0-5, hvilket må siges at være hæderligt, når et nyoprykket Serie 1 hold krydser klinger med et hold fra landets bedste række.

En fest for hele klubben
På trods af nederlaget skabte det fornemme besøg liv og glæde overalt på og omkring Hårby Stadion. Klubbens U9/10 piger og drenge fik også en ekstra oplevelse, da de løb på banen med spillerne. Blot tre dage forinden havde selv samme årgange været på TRE-FOR Park i Odense for at eskorterer spillerne fra OB og AC Horsens på banen. Så de var i træning til aftenens pokaldyst mod Esbjerg-overmagten.

Til trods for at det ikke blev til avancement til 3. runde i DBU Pokalen, var både hjemmeholdets cheftræner Sten Foged og formand i Haarby BK, Torben Hansen, godt tilfredse med både kamp og arrangement.

- Overordnet set er jeg godt tilfreds med holdets indsats. Vi vidste, at vi skulle op imod en rigtig dygtig modstander, og derfor var taktikken, at vi skulle stå lidt længere tilbage på banen, end vi normalt gør. Derudover var det også vigtigt, at spillerne tog kampen som en oplevelse og ikke mindst som en belønning for de mange kampe, der ligger forud for denne, fortalte Sten Foged umiddelbart efter opgøret.

Om arrangementet som helhed kunne Torben Hansen endvidere fortælle, at han var rigtig glad for det flotte fremmøde og ikke mindst den store opbakning, der havde været frem mod pokalkampen mod Esbjerg fB.

- Det har været utroligt dejligt at se, at klubbens mange frivillige har bakket op i så høj grad. Ligeledes har flere af vores sponsorer også bidraget til, at dagen kunne blive endnu bedre. Sidst men ikke mindst, så var det også dejligt at se så mange fra lokalområdet på sidelinjen, sluttede en tydeligvis glad og tilfreds formand.

Dette flotte fremmøde kunne tydeligt ses og mærkes i salgsboderne.

Se billeder fra kampen på DBU Fyns Facebook lige her.