MENU

Klub og naboer går sammen om Fodbold Fitness

På banerne i FC Hjallese kan man fremover hver mandag aften høre lyden af trampende fødder, grin og hyggeligt samvær fra nabolagets kvinder. Mandag aften startede de nemlig Fodbold Fitness på klubbens baner ved Hjallese Skolen.


Friske kvinder fra nabolaget i Hjallese mødte mandag aften op til Fodbold Fitness-opstart.
____________________________________________________________

I FC Hjallese har klubbens bestyrelse haft et ønske om, at klubben kommer til at spille en større rolle i lokalsamfundet - også for de folk, der ikke traditionelt kommer i klubben.

Derfor var der heller ikke lang betænkningstid, da Ilse Schøtt henvendte sig til klubben med et ønske om at starte et hold kaldet Nabo Fodbold Fitness for kvinder. Foruden at stille baner og bolde til rådighed, har klubben derfor lavet en Fodbold Fitness-aftale med DBU, som sikrer holdet en Fodbold Fitness-taske med træningstrøjer, træningsøvelser og meget mere.

Fodbold Fitness fik en god start
Mandag aften var 12 kvinder så trukket i træningstøjet til den første træning. De fik hjælp af DBU Fyns visionskonsulent Henrik Sørensen, der hjalp dem med øvelser og gode råd til træningen.

- Der har været utroligt positive tilbagemeldinger på træningen. Vi var lidt bekymrede for, hvordan det skulle gå, da vi aldersmæssigt er spredt fra 30-70 år. Men, det var slet ikke noget problem. Træningen var tilpasset, så alle kunne være med, og alle havde det sjovt. Vi havde blandt andet en spiller med på 70 år, som er blevet opereret i begge knæ, men hun har efterfølgende fortalt, at kroppen og knæene har det helt fint, forklarer initiativtager Ilse og fortsætter:

- Alle var klar til at fortsætte på holdet til de kommende træninger. Der var enighed om, det var sjovt at mødes om noget aktivt, hvor alle kunne være med. Jeg har allerede hørt fra nye kvinder, der gerne vil træne med. 

Hun bakkes op af Anne Guldborg, der var med til træningen:

- Jeg syntes virkelig, at det var sjovt og spændende, og vi fik grinet en del. Det var hyggeligt at være sammen med naboerne på en anderledes måde, og at vi kommer til at lære hinanden bedre at kende. Henrik var super god og gik virkelig op i det, og det var med til at gøre det sjovt. 

Alle kvinder kan være med
Det gælder uanset, og man er ung eller erfaren, i kageform eller i topform. Det vigtigste er, at man er klar på at have det sjovt, samtidig med at man dyrker sund motion.

Det kræver hverken fodboldstøvler eller andet fodboldudstyr at træne med, og man behøver heller ikke have erfaring med eller være god til fodbold.

- Vi ligger stor vægt på, at det er sjovt at træne med uanset, hvilken fysisk stand spillerne er i. Forskningen viser nemlig, at når man har det sjovt, oplever man ikke træningen som lige så hård og krævende, som den faktisk er. Med andre ord glemmer man helt, at man dyrker sund motion, fordi man er fokuseret på det sjove og sociale element,
forklarer DBU Fyns visionskonsulent Henrik Sørensen, og fortsætter:

- Forskningen viser også, at det faktisk er en helt afgørende faktor for, om man fortsætter med at dyrke sin idræt eller om man falder fra. Jo sjovere man har det, jo mere holder man ved.


Spillerne indmeldes på sigt som Fodbold Fitness-medlemmer i FC Hjallese, hvor de betaler et beskedent kontingent for at spille med. Klubben håber først og fremmest, at kvinderne synes, det er sjovt, men også at de måske på sigt kan blive en større del af klubben.

Om Fodbold Fitness
Fodbold Fitness er en blanding af boldspil på mindre baner og forskellige fitness-øvelser. 

Mere end 10 års forskning viser, at motionsfodbold er en meget effektiv træning, der modvirker bl.a. forhøjet blodtryk, hjerte-kar-sygdomme, dårlig balance, knogleskørhed og for højt kolesteroltal. Desuden styrker det hjertet og fedtforbrændingen.

Træningen er uforpligtende og med fokus på bevægelse og hygge fremfor at spille kampe og vinde.

Få hjælp til opstart af Fodbold Fitness
Vil du gerne vide mere, eller ønsker I hjælp til at starte et Fodbold Fitness-hold op, så kontakt:

Henrik Sørensen, Visionskonsulent hos DBU Fyn/DGI Fyn
heso@dbufyn.dk, 21575009


Log ind