Ullerslevs kvinder er vilde med Fodbold Fitness

I SUB Ullerslev på Østfyn mødes kvinder fra lokalområdet hver tirsdag og torsdag til Fodbold Fitness, mens deres børn spiller fodbold på banerne ved siden af. Det giver ikke kun kvinderne men også selve klubben et boost. Vi har taget en snak med tovholder Maibritt Jepsen.


____________________________________________________________

Hvorfor startede I Fodbold Fitness op?


- For at få gang i nogle flere kvinder i klubben, og for at nå ud til en ny målgruppe. Jeg har selv spillet fodbold i mange år, og til at starte med følte jeg mig faktisk lidt gammel ved tanken om, at fodbold nu pludselig ikke skulle handle om at spille kampe og vinde. Men, så tyggede jeg lidt på ideen. Jeg måtte jo også indrømme, at der ikke var mange kvinde senior-spillere tilbage i klubben på min alder, så jeg savende lidt det sociale med jævnaldrende, selvom de unge på vores hold er rigtig søde.

- Jeg undersøgte lidt nærmere, hvad Fodbold Fitness egentligt gik ud på, og det gik hurtigt op for mig, at det altså ikke bare var noget for gamle koner. Det er for kvinder i alle aldre og med forskellig fodboldmæssige kvaliteter. Set fra et fodboldmæssigt perspektiv er det måske ikke kønt at kigge på, når vi træner, men vi er ligeglade. Vi har det undskyld sproget skide sjovt. Man kan nærmest blive helt høj af træningen. 

Hvordan kom I i gang?

- Først søgte jeg informationer om Fodbold Fitness på DBU Fyns hjemmeside. Her ligger en masse gode materialer, træningsøvelser og argumenter for at starte op. Jeg tog så fat i Henrik Sørensen fra DBU Fyn, som besøgte os og præsenterede Fodbold Fitness lidt nærmere for os og hjalp os med at komme i gang med selve træningen.

Hvordan har I rekrutteret spillere?

- Vi har placeret træningstiden samtidig med vores børnehold, og så tog vi fat i mødrene til disse allerede inden sommerferien, hvor vi reklamerede for det nye hold. Vi havde planer om at starte op i efteråret, så de lige havde lidt tid til at overveje i. Derudover har vi brugt klubbens hjemmeside, Facebook og ikke mindst skolens intranet. Vi har også hængt reklamer op i de lokale butikker, børnehave, skole og biblioteket. Da vi havde fået fat i den første håndfuld, har mund til mund metoden virket bedst, så har spillerne selv taget nye med, og vi har ikke siden haft behov for at fortælle meget om det. De fleste i lokalområdet ved nu, at vi har tilbuddet, fordi de enten kender nogen, der spiller med, eller kender nogen der kender nogen.

- Vi er pt. 15-20 stk. i truppen. Alle kommer både for at få noget motion og for at hygge sig. Vi skal jo holde os sunde...men hyggen er også meget vigtig. Det er primært den, der gør, at spillerne kommer igen. Vi planlægger i øjeblikket et arrangement for holdet i maj. 

Hvordan og hvor tit træner I?

Vi er to kvinder - en tidligere og en aktiv fodboldspiller, der står for holdet. Vi træner to gange om ugen og bruger en lukket Facebook-gruppe til opslag og tilmelding til træningerne. Vi skiftes til at lave træningsprogram eller deler træningen i mellem os. Den ene tager sig af fodbolddelen den anden af styrke/ fitness-øvelserne.Vi træner 2 x 1 time om ugen tirsdag/torsdag fra kl. 17:00-18:00, og vi træner en blanding af fodboldøvelser og fitness-øvelser med udgangspunkt i de træningsøvelser, vi har fået fra DBU. Så vi giver den gas, mens vi griner og har det sjovt.

Hvad har holdet betydet for klubben?

- Der er kommet mere liv på banerne, og vi benytter af og til klubbens Facebookside til opslag. Så vi synes selv, det er en god reklame for, at vi er en klub, der forsøger at skaffe hold for hele familien. Og børnene synes, det er fedt, at deres mødre også spiller fodbold. Mit yndlingscitat fra en af vores fodbolddrenge, siger vist det hele; ”Jeg er bare SÅ stolt af at min mor dyrker sport”.

Har du gode råd til andre klubber, der overvejer at starte Fodbold Fitness op?

- Ja, HUSK at der skal være plads til alle, at alle deltager på deres eget niveau, og at det er okay, at man siger fra til øvelser. Det er vigtigt at mærke efter, hvis kroppen melder fra. Træningen skal være fleksibel, og det skal være ”lovligt” at melde fra.

Fodbold Fitness-træningen fortsætter ufortrødent for de friske fodbold fitness-kvinder i SUB Ullerslev, og alle er velkomne til at være med.

Fodbold Fitness i din klub

Kunne du godt tænke dig at dyrke Fodbold Fitness i din lokale klub, eller er du klubleder og tænker, at det kunne være super med et Fodbold Fitness-hold i klubben?

Så tøv ikke med at kontakte vores visionskonsulent Henrik Sørensen, som kan hjælpe og rådgive jer i forhold til opstart af Fodbold Fitness - både på og uden for banen. Han hjælp er gratis.

Kontakt ham på: heso@dbu.dk eller 21575009.

Fodbold Fitness udbydes som en del af Bevæg Dig For Livet, som er et samarbejde mellem DBU og DGI.

Læs mere om Fodbold Fitness her. www.dbufyn.dk/fitness




Log ind