MENU

Få hjælp til at få de allermindste ud på jeres baner

DBU introducerer nu et helt nyt træningstilbud, som er målrettet børn mellem 2 og 5 år og deres forældre. Det færdigudviklede koncept har fået navnet ”Bold & Bevægelse”.

DBU introducerer nu et helt nyt træningstilbud, som er målrettet børn mellem 2 og 5 år og deres forældre. Det færdigudviklede koncept har fået navnet ”Bold & Bevægelse”.

Bold & Bevægelse skal hjælpe den enkelte fodboldklub med at tiltrække helt nye og meget unge medlemmer samt deres forældre. Konceptet har til formål at inspirere til en ny og sjov måde at træne de yngste medlemmer på.

Tilbuddets tilhørende materiale indeholder øvelser og lege, der er tilpasset børnenes motoriske alder, og samtidigt sikrer det, at børnene bliver taget med ind i sjove og spændende legeuniverser i løbet af træningen. I udviklingen af tilbuddet er der gjort meget ud af at tilbyde klubberne noget helt konkret materiale, som de kan gå ud og bruge på banerne.

De forskellige universer under Bold & Bevægelse skal opfattes som udviklende tryghedsrejser til boldspil og bevægelse, hvor børnene blandt andet kommer til at opleve Afrikas safari, en tur i junglen og muligheden for at lege hval og krabbe under havets overflade.

- I udviklingen af Bold & Bevægelse har det været meget vigtigt at få det til at handle om leg. Børn bliver inspirerede af at være i et legeunivers, og meningen er, at de herigennem kommer til at synes, at det er sjovt at være i fodboldklubben, fortæller David Kiær Nielsen, som har været med til at udvikle det nye tilbud.

En instruktionsmanual skal hjælpe klubbernes trænere

At føre børnene ind i universer kan være en svær kunst i sig selv, og derfor introduceres der en instruktionsmanual sammen med konceptet, som indeholder tips og vejledning til træneren. Du kan finde instruktionsmanualen til Bold & Bevægelse og læse mere om tilbuddet og de forskellige universer her.

Få starthjælp af en klubrådgiver
- Når vi kommer rundt til de fynske klubber kan vi se, at der ligger et stort og ofte uudnyttet potentiale i at få de små børn ind som medlemmer. Jeg ser Bold & Bevægelse som en rigtig god hjælp til klubberne, og jeg er sikker på, at mange vil få glæde af det. Vi står i hvert fald klar til at hjælpe, udtaler klubrådgiver hos DBU Fyn, Arne Appelgren.

Alle fynske fodboldklubber har mulighed for at få tilknyttet en erfaren klubrådgiver, som kan hjælpe med at få den bedste opstart af tilbuddet. Dette koster kun kr. 2000,- for 30 timer, og beløbet kan eventuelt dækkes ved at søge om midler fra Albani-puljen. Du er meget velkommen til at kontakte børnekoordinator hos DBU Fyn, Mogens Jørgensen, for at høre mere om tilbuddet og muligheden for at få tilknyttet en klubrådgiver til netop din klub.

Mogens kan kontaktes på telefon: 63115990 eller mail: moge@dbu.dk.

I kan også vælge selv at stå for opstarten af Bold & Bevægelse i jeres klub. I kan få tilsendt instruktionsmanualen samt promoveringsplakater til det færdige koncept ved at kontakte Mogens Jørgensen.

Log ind