MENU

Når en mor og hendes søn er formand i hver sin klub

Naboklubberne Sanderum BK og FC Odense er meget forskellige, men én ting har de til fælles - efternavnet på de to formænd.

De to fynske fodboldklubber Sanderum BK og FC Odense ligger kun et stenkast fra hinanden, men udover geografien og kærligheden til spillet på grønsværen har de to klubber ikke meget til fælles. Sanderum BK er den store, gamle traditionsklub, og FC Odense er den unge klub, som har fællesskabet og sammenholdet blandt de relativt få medlemmer som altoverskyggende værdier.

En helt særlig ting, som de to klubber dog har til fælles, er familieblodet i de to formænds årer. Gitte Rosborg, der er formand i Sanderum BK, er nemlig mor til 20-årige Patrick Rosborg Andresen, som er formand i FC Odense. Selvom man godt kan fornemme en kærlig rivalisering mellem mor og søn, er de dog enige om især én ting, og det er, at de begge to ikke kan lade være med at blande sig og godt kan lide at tage styringen for at få tingene til at fungere.

- Jeg var egentlig bare en helt almindelig mor, hvis drenge spillede fodbold i Sanderum BK. Jeg startede med at stå på sidelinjen, men så kom jeg til at åbne munden til en generalforsamling, og inden jeg så mig om, sad jeg lige pludselig i bestyrelsen og er sidenhen også blevet formand, fortæller Gitte Rosborg med et smil på læben og fortsætter:

- Det, der driver os begge, er nok ønsket om at gøre en forskel for lokalområdet, og så nyder vi det frivillige arbejde, som vi også begge har prioriteret før i for eksempel elevråd og forældreråd.

Det har ikke altid været uden gnidninger

De to formænds fælles fodboldliv har dog ikke altid været en dans på roser, for da hele Patricks hold i Sanderum BK besluttede at flytte til FC Odense, fordi de her kunne få mulighed for at få et lukket hold, var det svært for Gitte både at være formand og mor.

- Det var en svær tid, for der er forskel på at være formand og på at være mor. Med mit formandshjerte var jeg helt utroligt ærgerlig over, at en stor del af den gruppe, som skulle være Sanderum BK’s nye seniorer, forsvandt fra klubben. Det var et stort tab. Med mit morhjerte var det svært at se min søn og hans kammerater forlade deres barndomsklub, men samtidigt ønskede jeg jo også bare, at Patrick skulle være glad, fortæller Gitte Rosborg.

- På en måde var jeg da også rigtig ærgerlig over, at hele holdet besluttede at flytte klub, men det var vigtigt for mig at kunne spille sammen med mine venner, og så blev det til en fælles beslutning at flytte til FC Odense, fortæller Patrick.

Når sønnike går i mors fodspor

Patrick spillede i FC Odense et par år inden, han blev formand, og for både mor og søn var det en stor ting, da sønnen gik i moderens fodspor og blev fodboldformand.

- Da Patrick kom og sagde, at han var blevet valgt til formand, blev jeg da stolt. Vi har haft meget fokus på at opdrage vores børn til at blive selvstændige og engagerede unge mennesker, og selvom jeg jo hellere havde set, at Patrick var blevet i Sanderum BK, inspirerer han mig med sit arbejde her i klubben. Særligt det fællesskab, de har opbygget her, er meget inspirerende, fortæller en stolt mor.

- Det er ikke noget, jeg har tænkt så meget over før, men ubevidst er jeg nok blevet påvirket af min mors altid store engagement. Hun har lært mig, at hvis noget skal ændres, så må man selv handle, og vi er begge enige om, at belønningen ligger i at se, at vi gør en forskel for andre, afslutter Patrick, som ved siden af sit formandskab også spiller på klubbens seniorhold og fungerer som DBU Fyn-dommer. 

Log ind