MENU

Tema: Gør klublivet lettere med moderne teknologi

I denne måneds tema sætter vi fokus på teknologiens fremstød i fodboldklubberne, og hvordan den kan være med til at gøre klublivet lettere for de frivillige. Vi åbner med en opfordring til klublederne fra DBU Fyns formand Bjarne Christensen.


DBU Fyns formand Bjarne Christensen opfordrer klublederne til at opsøge de digitale muligheder.
____________________________________________________________
Elektroniske holdkort, automatiske kontingenter, græsslåning og opkridtning med robotter. Eller hvad med klubvideo filmet med en drone?!

Det er nogle af de ting, du kan læse om, når vi i denne og næste uge sætter fokus på, hvordan den teknologiske udvikling i høj grad også påvirker foreningslivet.

Udviklingen åbner nye muligheder for at gøre ting smartere og hurtigere, og det passer som hånd i handske til den moderne frivillige, hvor tiden til det frivillige engagement ofte er mere knap end den var tidligere. Men, det stiller også nye krav og forventninger.

Jeg ved, at der sidder mange klubledere ude i de fynske klubber, som sagtens kan se det smarte i alt det nye, men som er lidt utrygge ved at kaste sig over det, eller ikke helt kan gennemskue, hvordan de skal gribe det an. Det har jeg fuld forståelse for.

Opsøg de nye muligheder
På trods af ovenstående vil jeg alligevel opfordre til, at man opsøger de teknologiske muligheder. Jeg kommer med den opfordring, fordi vi hos DBU Fyn oplever, hvordan f.eks. DBU's IT-tilbud til klubberne bliver stadigt bedre. Der er meget at vinde ved at benytte dem og de synergieffekter, der er mellem dem. Det kan ganske enkelt styrke klubbens "maskinrum".

Derfor er det også ærgerligt, hvis klubben ikke dykker nærmere ned i mulighederne, fordi en formand eller anden klubleder ikke personligt føler sig rustet til at gøre det. Det er der med garanti andre i klubben, der gør. Måske skal de blot spørges, om de vil være behjælpelig med lige præcis sådan en opgave?

Et eksempel er vores automatiske kontingentsystem, som kører via KlubOffice. Tilbagemeldingerne fra de klubber der bruger det er, at det letter deres hverdag rigtig meget i forhold til kontingenter. Med det nye system udsendes de automatisk, og pengene trækkes automatisk på medlemmets betalingskort. Det betyder, at langt færre skal rykkes for betalinger - hvis nogen overhovedet. 

Men selvom det faktisk er ret simpelt at få det op at køre, kan det jo godt være, at du som formand eller kasserer ikke helt kan overskue eller tør kaste dig ud i det. Måske skal din opgave så i stedet være, at spørge en person, om han/hun vil tage det skridt for klubben og kontakte os hos DBU Fyn for at høre nærmere og få sat gang i det.

Nogle gange kan det synes lettest at gøre, som man plejer. Men det er det langt fra altid.

Det er i hvert fald ærgerligt at misse muligheden for at gøre tingene smartere!

 
/Bjarne Christensen,
Formand DBU Fyn

Læs også fra temaet:
Robot klipper græsset på Aarup BK's stadion
Automatiske kontingenter i Strib IF
300 træningsøvelser klar på din mobil
Dronefilm markedsfører Skamby BKLog ind