Tema: Kunstgræs giver Sanderum BK nye muligheder

I januar sætter vi spot på temaet Vinterbold. I Sanderum BK indviede man klubbens nye kunstgræsbane d. 14. november 2016. Vi tog en snak med klubbens bestyrelsesmedlem John Emil Johansen om, hvad banen har betydet for deres vintersæson og klubben i det hele taget.


Medlemmer, modstandere, forældre, trænere, dommere og alle andre har kunnet følge kunstgræsprojektet i Sanderum BK fra første parket. Den ligger nemlig lige ved indkørslen til klubben.
____________________________________________________________

Hvad har kunstgræsbanen betydet for planlægningen af jeres vintersæson?
- Det har ændret den fuldstændig. Pludselig er der ikke forskel på oktober, november, december og januar, fordi vi har et plant underlag til rådighed som muliggør god fodboldtræning stort set uanset vind og vejr. 

Hvad betyder det så for indefodbold i klubben?
- De ældste ungdomsårgange vælger indefodbolden fra. De vil hellere ud på "kunsten". Vi har jo heller ikke vores egen hal, så vi er normalt tvunget til at leje os ind i Sanderumhallen. Det er ikke helt optimalt, fordi vi ikke kan spille med bander i hallen. Med kunstgræsbanen kan vi desuden holde aktiviteten i klubben vinteren over, og det er vi rigtig glade for. Banen er voldsomt populær, og der er fuldt booket næsten hver dag fra 17.00-21.30. Det giver os så den udfordring, at vi er nødt til at udvide vores åbningstider i cafeteriaet, men det anser vi for et positivt problem.

Har I drøftet, hvilke andre muligheder kunstgræsbanen giver jer?

- Ja, vi vil meget gerne i tættere samarbejde med lokalområdet. Derfor påtænker vi også at invitere skolen og de omkringliggende institutioner til at bruge kunstgræsbanen. Der har vi jo en fremragende facilitet, som ellers ikke bliver brugt i dagtimerne på hverdage. Derudover har vi talt om, at vi kan afholde stævner, cups og samlinger på andre tider af året, end før vi fik banen. Vi regner også med, at vores Fodbold Fitness-hold får glæde af den.

Hvad har banen betydet for stemningen i klubben?
- Folk i og omkring klubben har ventet længe på den, fra vi først luftede tankerne til det blev en realitet. Heldigvis ligger banen meget synligt helt fremme ved indkørslen til klubben, så folk har ved selvsyn kunnet se, at arbejdet skred frem. Det har da helt sikkert skabt en forventningens glæde, som vi kan mærke rundt om i klubben. Der er god stemning og en spirende optimisme.

Hvornår startede i med arbejdet med kunstgræsbanen?
- Det gjorde vi faktisk helt tilbage i 2011, hvor tre forældre satte sig sammen og begyndte at snakke lidt om det. De arbejdede videre med projektet, og klubben kom som sådan først ind over projektet for et par år siden. Det vi har lært er, at selvom man skal glæde sig over det, når finansiering falder på plads, skal man også vide, at der fortsat er meget arbejde, inden banen kan blive en realitet. Samspillet med kommunen er f.eks. meget vigtigt, og det kan godt tage lidt tid. Men vi har haft en god dialog med Odense Kommune.

Selvom banen er taget i brug vil der i marts være en officiel åbningsceremoni af klubbens nye flotte bane.

Sanderum BK har for nyligt indgået aftale med naboklubben Dalum IF om vedligehold af banen. Dalum IF har nemlig indkøbt en traktor til vedligeholdelse af deres egen bane, og det er altså den plus en mand fra Dalum, der kommer forbi i Sanderum og tager sig af snerydning, saltning o.l.

Se billeder fra arbejdet med Sanderum BKs kunstgræsbane her.

Læs også fra temaet:



Log ind