MENU

BK Enghaven i spil til En Del Af Noget Større-prisen

BK Enghaven er en fodboldklub i Odense for udviklingshæmmede. Klubben er med helt fremme i feltet af kandidater til En Del Af Noget Større-prisen, som uddeles ved Dansk Fodbold Award.


____________________________________________________________

Fodbold skaber glæde, og det gælder også i BK Enghaven, hvor omkring 100 udviklingshæmmede høster succesoplevelser på fodboldbanen.

- BK Enghaven er en vigtig institution i fynsk fodbold som et samlingspunkt for de spillere, der har svært ved at begå sig i "almindelige" klubber. De gør et stort arbejde i klubben for at skabe gode oplevelser, og at klubben er helt med fremme i feltet af mulige vindere, er ganske fortjent, udtrykker DBU Fyns formand Bjarne Christensen, der sammen med DBU Fyns øvrige bestyrelse står bag indstillingen.

Af indstillingen lyder det:

Boldklubben Enghaven er et fodboldtilbud til elever fra specialklasser og specialskoler, som ikke kan begå sig i ”almindelige” fodboldklubber. Det gælder også børn med forskellige former for handicap.

Boldklubben blev i år 2000 etableret af forældre, der ønskede at give deres børn gode oplevelser med fodbolden i centrum. Klubben drives fortsat af engagerede forældre som ledere og trænere. Indimellem har de også frivillige ”udefra”. Den har base i Odense og havde ved seneste medlemsoptælling 98 medlemmer.

Der trænes én gang om ugen, og klubben deltager i stævner i ind og udland, og laver generelt mange arrangementer for spillerne. Bl.a. har de været på flere landskampture. Rejserne og turene finansieres blandt andet via fonde, som forældrene også står for at ansøge.

Boldklubben Enghaven tilbyder deres medlemmer meningsfulde og sunde oplevelser og relationer. Der er et inkluderende miljø med højt til loftet og plads til alle uanset niveauet af spillernes fysiske og mentale udfordringer. Spillerne (og forældrene) oplever i boldklubben et fællesskab, der giver livskvalitet og glæde. Blot det at score et mål til træning er en succesoplevelse, som spillerne kan leve længe på. De spiller med ligesindede, og det betyder, at selv de mindst fodboldkyndige får mange boldberøringer og oplever at være med. Når der spilles bold, glemmer spillerne, at de er ”anderledes”. De dyrker en sport de holder af som alle andre.

Klubben drives som en forening, og alle betaler kontingent. Klubben er medlemsklub under DBU Fyn (men deltager naturligt nok ikke i DBU Fyns turneringer).

D. 4 februar er klubben vært for Danmarks største fodboldindestævne under Parasport Danmark (tidligere DHIF) med 51 deltagende hold.

Boldklubben Enghaven er et lysende eksempel på, hvordan fodbold kan fungere som En Del Af Noget Større. Spillet er i fokus, men klubbens betydning for spillerne og de frivillige forældre er langt større end blot legen med kuglen.

Derfor indstiller DBU Fyn Boldklubben Enghaven til EDANS-prisen.

BK Enghaven er af 4 finalekandidater til at modtage årets EDANS-pris. Hvem der skal løbe med titlen kan du være med til at bestemme via en afstemning, som du finder her: Stem nu!

Vinderen afsløres ved Dansk Fodbold Award d. 20. marts. Showet kan ses på Kanal 5.


Log ind