MENU

En Del Af Noget Større: Tillykke til BK Enghaven!

Den odenseanske fodboldklub BK Enghaven vandt mandag aften En Del Af Noget Større-prisen ved Dansk Fodbold Award for deres arbejde med at tilbyde fodbold til udviklingshæmmede.


Formand Michael Rasmussen var sammen med Carsten Beck fra Boldklubben Enghaven taget til Dansk Fodbold Award i Horsens. Det var to tydeligt stolte klubfolk, der sammen kunne rejse hjem til Fyn som vindere af EDANS-prisen 2017.
____________________________________________________________

Der var stor spænding blandt den fynske delegation, da EDANS-vinderen skulle afsløres i Horsens i går aftes. Boldklubben Enghaven var nemlig helt med fremme blandt de fire finalekandidater til den fornemme pris. Alle har kunnet stemme på de fire kandidater i en åben afstemning gennem de seneste uger, og det blev altså den fynske jubel, der kunne bryde løs, da vinderen endelig blev afsløret.

Med prisen følger en præmiesum på kr. 25.000,-.

- Vi er enormt stolte på klubbens vegne, og vi har modtaget et hav af lykønskninger på SMS og Facebook, forklarer formanden og fortsætter:

- Vi håber på at kunne bruge gevinsten på en landskamptur til Danmark - Polen for spillere, forældre og sponsorer. Og så skal prisen fejres med lidt ekstra hygge til træningen på mandag.

Det var på baggrund af indstilling fra DBU Fyn, at klubben kom i spil til prisen.

Vi ønsker Boldklubben Enghaven stort tillykke med den fornemme pris!

Sådan lød indstillingen

Boldklubben Enghaven er et fodboldtilbud til elever fra specialklasser og specialskoler, som ikke kan begå sig i ”almindelige” fodboldklubber. Det gælder også børn med forskellige former for handicap.

Boldklubben blev i år 2000 etableret af forældre, der ønskede at give deres børn gode oplevelser med fodbolden i centrum. Klubben drives fortsat af engagerede forældre som ledere og trænere. Indimellem har de også frivillige ”udefra”. Den har base i Odense og havde ved seneste medlemsoptælling 98 medlemmer.

Der trænes én gang om ugen, og klubben deltager i stævner i ind og udland, og laver generelt mange arrangementer for spillerne. Bl.a. har de været på flere landskampture. Rejserne og turene finansieres blandt andet via fonde, som forældrene også står for at ansøge.

Boldklubben Enghaven tilbyder deres medlemmer meningsfulde og sunde oplevelser og relationer. Der er et inkluderende miljø med højt til loftet og plads til alle uanset niveauet af spillernes fysiske og mentale udfordringer. Spillerne (og forældrene) oplever i boldklubben et fællesskab, der giver livskvalitet og glæde. Blot det at score et mål til træning er en succesoplevelse, som spillerne kan leve længe på. De spiller med ligesindede, og det betyder, at selv de mindst fodboldkyndige får mange boldberøringer og oplever at være med. Når der spilles bold, glemmer spillerne, at de er ”anderledes”. De dyrker en sport de holder af som alle andre.

Klubben drives som en forening, og alle betaler kontingent. Klubben er medlemsklub under DBU Fyn (men deltager naturligt nok ikke i DBU Fyns turneringer).

D. 4 februar er klubben vært for Danmarks største fodboldindestævne under Parasport Danmark (tidligere DHIF) med 51 deltagende hold.

Boldklubben Enghaven er et lysende eksempel på, hvordan fodbold kan fungere som En Del Af Noget Større. Spillet er i fokus, men klubbens betydning for spillerne og de frivillige forældre er langt større end blot legen med kuglen.

Derfor indstiller DBU Fyn Boldklubben Enghaven til EDANS-prisen.


Foto: Anders Kjærbye

Log ind