MENU

Husk spilletilladelse på nye spillere

Det er vigtigt, at klubberne husker at indhente spilletilladelse på nye spillere. Men hvordan skal man gøre, og hvad skal man være OBS på? Få svarene her.

Sæsonen nærmer sig for alvor. Det betyder også, at spillere kommer til og forlader klubberne. Derfor er det vigtigt, at klubberne er OBS på både at hente spilletilladelse på nye spillere, men også at besvare spillercertifikatsanmodninger fra andre klubber.

Spillercertifikat eller spillererklæring?
Der er to typer af indmeldelser, der har betydning for, hvilken spilletilladelse, der skal indhentes:

1. Spillercertifikat: Når spilleren har spillet i en anden klub indenfor de seneste 30 måneder.

2. Spillererklæring: Når spilleren IKKE har spillet i en anden klub indenfor de seneste 30 måneder.

Se vejledning her.

Sådan vises spillercertifikatet
Et digitalt spillercertifikat ses i KlubOffice under fanen "Fodboldspiller" inde på det enkelte medlem. Her kan man se dato for certifikatoverførsel, samt hvilken klub det er overført fra. Det kan man naturligvis først, når spilleren og hans certifikat er overført fra den afgivende klub.

Klubber der bruger online-indmeldelse
En del klubber bruger online indmeldelse via deres hjemmeside direkte ind i KlubOffice. På indmeldelsen fremgår det pt. ikke, hvilken klub spilleren senest har spillet for. Det arbejdes der på at ændre, så processen omkring spillercertifikater kan gå hurtigere.

Ydermere skal disse klubber være OBS på, at medlem der indmelder sig via onlineformularen måske allerede findes i KlubOffice. Her er løsningen at opdatere de eksisterende oplysninger på dette medlem (og evt. genindmelde ham/hende) og afvise den nye indmeldelse. Ellers får man samme medlem til at figurere to gange i sit KlubOffice. 

Spillere fra udlandet

Spilletilladelse for spillere fra udlandet skal søges direkte hos DBU. Benyt denne formular.

Når andre klubber beder om spillercertifikater
Når en anden klub beder om et spillercertifikat på en spiller, skal anmodningen besvares hurtigst muligt og senest inden for 7 dage. Anmodningen besvares via KlubOffice. Når klubben modtager en anmodning om et spillercertifikat modtager klubben en mail. Har man oprettet en spillercertifikats-ansvarlig, modtager vedkommende mailen, og hvis ikke går den til klubbens postadresse. Se hvem der modtager dem i jeres klub via KlubOffice-menuen Indberet Nye Oplysninger > Klubhverv > Klubhverv.Log ind