Ny tovholder:"Fodbold Fitnessuddannelsen klædte mig på til opgaven"

Dalby IF tilbyder nu også Fodbold Fitness ligesom mange andre fynske klubber. Det nye holds træner har netop været på Fodbold Fitnesstræneruddannelse, og den har givet hende et helt særligt boost til opstarten af holdet.

Mere end 40 fynske klubber tilbyder nu Fodbold Fitness eller motionsfodbold til voksne motionister, som leder efter god, sund, sjov og social træning.

I sidste weekend fandt den nye Fodbold Fitnesstræneruddannelse sted på Fyn for første gang. Skamby Boldklub lagde klubhus og baner til afviklingen af kurset, og her fik 15 Fodbold Fitnesstovholdere, nye som erfarne, papir på, at de har gennemført uddannelsen. 

Udover kursusbeviset og det nyudviklede materiale fik deltagerne også en teoretisk indføring i forskningsstudierne bag Fodbold Fitness, som viser, at fodbold er en af de allersundeste motionsformer, du kan dyrke. Ved siden af den teoretiske del bestod uddannelsen også af en praktisk del ude på banen, hvor deltagerne fik inspiration til en masse gode øvelser, man kan lave i løbet af træningen.

Formålet med uddannelsen er således at klæde klubbernes tovholdere bedre på til at kunne varetage træningen og give dem ny viden, netværk og ny inspiration.

Fodbold Fitnessuddannelsen gav klubbens nye tilbud den bedst mulige start
I Dalby IF ville de gerne starte et nyt tilbud op for kvinder, og forud for opstarten i onsdags tog den nye tovholder, Karina Damgaard, med på Fodbold Fitnesstræneruddannelsen i Skamby. Her fik hun et stort boost lige inden, hun skulle stå for sit livs første Fodbold Fitnesstræning.

- Jeg havde tilmeldt mig uddannelsen for at blive klædt bedst muligt på til at stå for træningen, og det blev jeg heldigvis også! Jeg synes, at kurset bestod af en passende mængde teori og praksis, og det var rigtig fedt at blive inddelt i grupper, hvor vi skulle prøve at sammensætte en træning. Jeg gik derfra med meget i bagagen og følte mig helt klar til at skulle undervise i Fodbold Fitness, fortæller Karina Damgaard. 

- Forud for træningen i onsdags havde jeg sommerfugle i maven og var spændt på, hvor mange der ville møde op. Der kom heldigvis hele 12 friske kvinder, som var klar til at give den gas, og der var masser af grin, god stemning og intensitet, så det var virkelig fedt at opleve, afslutter Karina Damgaard.

Vil I også gerne tilbyde Fodbold Fitness?

Hvis I også gerne vil tilbyde Fodbold Fitness i jeres klub, kan I nemt få hjælp til dette. Skriv til info@dbufyn.dk eller ring på 66178218.

Senere på året vil der igen blive afholdt et Fodbold Fitnesstrænerkursus her på Fyn, så hvis du eller nogle fra din klub gerne vil med, skal I bare holde øje med DBU Fyns hjemmeside eller Fodbold Fitness-Facebooksiden. Du kan også skrive til info@dbufyn.dk, hvis du gerne vil kontaktes, når det nye trænerkursus er planlagt.

Log ind