FC Odense vil lære børn at blive frivillige

FC Odense er en meget lille fynsk klub, som indtil nu kun har haft to seniorhold og et Old Boys-hold. Men klubben har vokseværk, og nu vil de også starte en børneafdeling, hvor fokus ikke kun skal være på at lære børnene at spille fodbold, men også på at indvie børnene i frivillighedens verden.

I FC Odense har de nogle stålfaste værdier om frivillighed og sammenhold, som de aldrig viger fra. På disse værdier har de bygget en lille klub i udkanten af Odense, som indtil nu kun har haft tre hold – to for mænd og et for kvinder. Men et stærkt ønske om at træne børn hos nogle af seniorspillerne fører nu til, at klubben starter en børneafdeling op. Det bliver dog ikke nogen helt almindelig børneafdeling, for særligt et mål vil præge arbejdet med børnene.

- Som i alle andre klubber skal børnene selvfølgelig lære at spille fodbold og have det sjovt med det, men hos os får det at gå til fodbold en ekstra dimension. Vi vil nemlig blidt indvie børnene i frivillighedens verden for eksempel med små opgaver i fællesskab med trænerne til arbejdsdage i klubben, fortæller Allan Nielsen fra FC Odense og fortsætter:

- Vi vil nemlig gerne præge deres forståelse og interesse for frivilligt arbejde, mens de er små. Det kan komme både dem selv og klubben til gode fremover.

Uddannede trænere skal skabe det bedste fodboldmiljø for børnene
At klubben starter en børneafdeling op skyldes især nogle af seniorspillernes ønske om at komme til at træne børn, og også her tager klubben et særligt ansvar. De har nemlig bestilt et børnetrænerkursus til de kommende trænere, så de har mulighed for at skabe det bedste fodboldmiljø for klubbens nye børnespillere.

- På vores seniorhold har vi haft et forløb med personlig trænerudvikling, som vi var rigtig glade for. Derfor var vi heller ikke i tvivl om, at vores nye børnetrænere selvfølgelig skulle have en træneruddannelse, inden vi starter vores børnehold op. Vi er sikre på, at trænerne er nøglen til glade fodboldbørn, så derfor laver vi med glæde denne investering i de nye trænere, fortæller Allan Nielsen.

Vil I også have gang i børnehold?

Så få hjælp af en af DBU Fyns klubrådgivere, der kan hjælpe jer med gode råd og struktur på opstarten, herunder hvordan I får involveret forældrene. Se mere om klubrådgiverne her.

Log ind