MENU

Gislev: Elever fra friskolen brugte hovedet og kroppen i klubben

Gislev IF er den første fynske klub, der har indledt samarbejde med den lokale skole via DBU-projektet Hovedet, Kroppen, Klubben. I sidste uge foregik undervisningen i klubben, og vi sendte vores videomand forbi med kameraet.

Hovedet, Kroppen, Klubben afvikles som et samarbejde mellem en klub og en skole i lokalområdet, hvor der både er fokus på at skabe fodboldglæde hos de yngste samt inspirere unge mennesker til at indgå som frivillige i klubberne. Samarbejdet tager sit udgangspunk i 3 fagdage tre fagdage bestående af en trivselsdag (Hovedet), en sundhedsdag (Kroppen) og en ’Åben Skole’ dag (Klubben) for både ind- og udskoling. Sidstnævnte foregår i klubben, hvor DBU stiller med to instruktører, der står for afviklingen af hele ’Åben Skole’ dagens program.

I Gislev deltog 55 indskolingselever og 25 udskolingselever, da Gislev IF i samarbejde med Gislev Friskole sammen afsluttede samarbejdsprojektet med Åben Skole-dagen.

Her stod den på bevægelse og leg - men også en hel del læring. Udskolingsleverne indtog nemlig rollen som trænerinstruktører for de mindste og førte dem gennem øvelserne. Derudover blev de selv undervist i det danske foreningsliv og begrebet frivillighed. Se mere i videoen ovenfor.

Læs mere om Hovedet, Kroppen, Klubben, og hvornår I kan prøve det af sammen med skolen i jeres lokalområde.Log ind