MENU

Lige børn leger bedst

At rækker ombrydes er ikke noget nyt, men hvorfor gøres det egentlig? Hvad er formålet? Hvad er effekten? Og hvilke erfaringer har vi på området?

Ombrydning handler om at matche hold, der skal spille kampe mod hinanden, på bedste vis. Det betyder, at de hold, der skal møde hinanden i vores forskellige turneringer, helst skal være så jævnbyrdige som muligt. Dét er målet med ombrydningsarbejdet, fordi det er sjovere at spille kampe, hvor holdene er på nogenlunde samme niveau. Tætte og jævnbyrdige kampe er nemlig med til at give en bedre fodboldoplevelse for alle.

Bedre matchning i U8
I denne sæson flyttede otte U8-drengehold række efter stævne nummer to. Det er 7,5 % af de tilmeldte hold, hvilket er et udtryk for, at de fleste hold har været tilmeldt det rigtige niveau fra start, hvilket naturligvis er at foretrække. 

OB er en af de klubber, som har valgt at rykke et C-rækkehold op i B-rækken i U8 i forbindelse med ombrydning efter de to første stævner i foråret.

- Vores drenge, der spiller på holdet, som indtil nu har været i C-rækken, vil rigtig gerne udfordres. Det var lidt et sats at rykke holdet op, og vi er klar over, at det nok vil tage lidt tid for drengene at vænne sig til det højere niveau. Vi har taget en snak med dem om, at de nu skal ud og spille mod nogle bedre spillere, og det har givet drengene en masse motivation. Efter weekendens stævne sagde drengene, at det var federe at blive udfordret noget mere, og at det var meget sjovere at være til stævne. Denne weekends stævne var en god og lærerig oplevelse for drengene, men vi ser det som en prøveperiode og evaluerer selvfølgelig løbende, så vi kan give drengene de bedst mulige fodboldoplevelser, fortæller Yunis Bast, der er U8-træner i OB.


Værdifulde erfaringer fra børnerækkerne
I børnerækkerne har vi ombrudt i flere år. Det har givet nogle værdifulde erfaringer, og vi arbejder stadig med at finde den bedste model for vores arbejde, så klubberne, børnetrænerne og -spillerne får den bedste oplevelse.
I børnerækkerne rykker holdene ikke op og ned automatisk, og derfor handler det også i høj grad om, at hold, der for eksempel vinder alle deres kampe, opfordres til eller af sig selv tilmelder sig et højere niveau. Her har klubberne desuden en mulighed for at bruge ekstrastævnerne til at afprøve holdet i en højere række, så man efterfølgende kan rykke det op.

Det er klubbernes repræsentanter i de forskellige udvalg, der politisk bestemmer, at der skal ombrydes og i hvilke rækker. Det kræver noget mere administrationsarbejde for klubberne, når der skal ombrydes, men når målet er at skabe en bedre fodboldoplevelse, er det måske og forhåbentligt arbejdet værd. 

Log ind