Seminar: Skal børn trænes med fokus på individet eller holdet?

Det spørgsmål tager vi fat på, når DBU Fyn inviterer til børnetrænerseminar. Der er gode muligheder for både at hente inspiration til træningen hjemme i klubben og deltage i drøftelsen om, hvordan god børnetræning nu og i fremtiden ser ud.

Børnetrænere fra de fynske fodboldklubber stimler d. 18. marts sammen på DBU Fyns Børnetrænerseminar 2018. Det foregår på banerne hos B9109 fra kl. 10.00-15.00.

Seminaret kredser omkring spørgsmålet Hvordan skal børn trænes for at udvikle deres færdigheder? Der er nok ikke et entydigt svar på dette spørgsmål, og på dagen er vi klar med to instruktører, der har hver deres syn på det:
  • Jan Michaelsen - Leder af KB Børnefodbold

    Jan har fokus på den individuelle træning som baggrund for udvikling af spillerne. Det praktiserer han til hverdag som leder af børnefodbolden i Kjøbenhavns Boldklub (KB). Jan har en UEFA Pro-licens og er tidligere U17 landstræner. Han havde som aktiv en flot karriere i bl.a. Panathianaikos og AB samt på landsholdet. I dag er det altså børnefodbolden, der har hans fokus.
  • Bjørn Holm - Fodboldansvarlig på Oure Fodboldakademi

    Bjørns fokus er på spiløvelser på holdniveau ud fra tanken om, at holdets bevægelser kan få spillernes individuelle udvikling til at accelerere og styrke spillernes spilintelligens og forståelse for spillet. Det er filosofien bag hans træning på Oure Fodboldakademi. Bjørn har UEFA A-trænerlicens og er uddannet i pædagogisk psykologi. 
Der venter altså kursisterne en spændende introduktion til forskellige grundopfattelser af god børnetræning.

I klubhuset og på banen
På seminaret forklarer instruktørerne om tankerne og teorierne bag deres tilgang til fodboldtræning - bl.a. via videosekvenser. Derudover viser de også i praksis ude på banerne, hvordan man kan tilrettelægge træning, der underbygger deres tilgang til god træning og spillerudvikling.

Seminarets program er som følger:

10.00: Morgenbrød, velkomst og præsentation af instruktørerne
10.30: Jan Michaelsen (teori og praksis): "Individuel færdighedstræning i et kollektivt setup uden niveaudeling"
11.30: Bjørn Holm (teori og praksis): "Udvikling af spilleren gennem spil og ledelse af spil"
12.30: Frokost, networking og info om den nye C-licensuddannelse
13:00: Instruktørerne svarer på spørgsmål fra deltagerne
13.45: Debat: Hvad er god børnefodbold nu og i fremtiden?
15.00: Tak for i dag

OBS! Kurset giver 5 timer til refresh af B- og C-trænerlicens (Licenstrænere skal have 15 timers refresh i løbet af tre år for at opretholde deres licens).

Tilmelding og pris
Prisen for deltagelse er kr. 450 pr. person, som altså også inkluderer morgenmad og en sandwich. 

Fyld bilen og få rabat: Kommer I 4 trænere fra samme klub, betaler I kun for 3.

Tilmeld dig her (frist 16. marts).

Ønsker man at tilmelde andre fra klubben, kan det gøres i KlubOffice via menuen Kurser > Åbne kurser. Dobbeltklik på kurset og søg personerne frem, som skal tilmeldes.

Vi ses til DBU Fyns Børnetrænerseminar 2018!

Log ind