MENU

STRAMMERE OMBRYDNING I DRENGERÆKKER

På baggrund af en ny turneringsstruktur for de øverste niveauer i U13-U15 Drenge gældende fra efterårets start vil forårets ombrydningsmodel være en del strammere end hidtil. Rækkerne skal nemlig bl.a. slankes i toppen og øverste niveau vil bestå af udvalgte hold.

STRAMMERE OMBRYDNING I DRENGERÆKKER
U14 drenge i kamp (foto: Michael Nielsen)

AF: DBU Fyn Kommunikation//

De fynske klubber stemte ved årets delegeretmøde sammen med resten af landet for en ny turneringsstruktur i de øverste niveauer af rækkerne U13, U14 og U15 Drenge. Se forslagsteksten fra delegeretmødet her (forslag 9-12).

Den nye struktur træder i kraft fra efterårssæsonens start, men allerede nu er forberedelserne i fuld gang.

Øverste niveauer slankes

Først og fremmest bliver det øverste niveau i alle tre rækker kun for udvalgte hold. Kan man så ikke længere spille sig til en plads på øverste niveau, spørger du måske? Nej, i realiteten ikke.

Det øverste niveau bliver nemlig forbeholdt udvalgte licensklubber. I U14 Drenge Liga 1 og U15 Drenge Liga 2 kan man dog søge om et wildcard.

Se ombrydningsmodellerne fra forår til efterår her:
U13 Drenge
U14 Drenge
U15 Drenge

- Der er en del ubekendte faktorer, som gør det svært at sige helt præcist, hvad beslutningen kommer til at betyde i praksis. Der kommer et nyt licenssystem, og vi ved endnu ikke, hvilke klubber som får licens, hvor mange som får licens, samt hvor mange stjerner de forskellige klubber får, forklarer Kim Hansen, som er administrativ koordinator for ungdomsfodbolden på Fyn.

- Når vi kender licensklubberne, har det betydning, om de selv kvalificerer sig igennem forårets turnering, eller om de skal indplaceres i Liga 1 eller 2 via deres licens. Dette vil få afgørende betydning for, hvor mange pladser der er tilbage at spille om for alle de klubber, der ikke er licensklubber. Det ved vi først endeligt, når forårsturneringen er færdigspillet, afslutter han.

Konsekvenser i de lavere niveauer

Har din klub ikke hold i øverste niveau i U13, U14 eller U15 Drenge, kan det alligevel godt have konsekvenser for jer. For eksempel er der ikke længere nødvendigvis nogle hold, der rykker op fra den fynske mesterrække til Liga 2, det kommer an på, hvor mange pladser der er at spille om, når licensklubberne har fået deres.

Log ind