MENU

VÆR MED TIL AT SIKRE DEN GODE DOMMEROPLEVELSE

Breddefodbolddommere er frivillige ligesom klubledere og trænere. Som klub kan I italesætte dette, så I er med til at sikre, at alle, inklusiv dommeren, får en bedre oplevelse omkring fynske fodboldkampe.

VÆR MED TIL AT SIKRE DEN GODE DOMMEROPLEVELSE
Foto: fodboldbilleder.dk

AF: DBU Fyn//

I langt de fleste kampe er dommeren alene om at lede kampen, det kan være rigtig svært, hvis han eller hun skal forholde sig til alt for mange andre ting end at se, hvad der sker, når bolden ruller.

Som klub kan I gøre meget for at gøre dommeroplevelsen god for de dommere, der kommer på besøg hos jer. I kan være pro-aktive og tale med alle kampdeltagere (trænere, ledere, spillere og tilskuere) om, hvordan I gerne ser, at fodboldkampe skal forløbe på jeres anlæg.

 

Vi vil anbefale, at I opstiller nogle retningslinjer, så alle i klubben ved, hvordan I foretrækker at tage imod dommeren. Budskaberne kan fx være:

  1. Dommeren er frivillig og har alene til opgave at sørge for, at alle får en god oplevelse.
  2. Her i klubben tager vi godt imod dommeren – fx er det god stil at byde ham eller hende velkommen og vise, hvor der kan klædes om.
  3. Giv dommeren ”arbejdsro” under kampen. Hjælp fx med at begrænse brok over kendelser og påtal det, hvis nogen udviser dårlig opførsel overfor dommeren.
  4. Det er tilladt at være uenig med dommeren, men det er ikke tilladt at blive personlig overfor ham eller hende.
  5. Behandl altid dommeren, som I gerne selv vil behandles.
  6. Sig altid tak for kampen – også til dommeren

God kamp derude!

Log ind