MENU

Klubrådgiverne hjælper udviklingen på vej

DBU’s klubrådgivere står altid til rådighed for at hjælpe klubber med at løse små og store udfordringer. Mejrup GU Fodbold er en af de mange foreninger, der har fået rådgivning i 2018.

Klubrådgiverne hjælper udviklingen på vej
Mejrup GU har taget imod DBU's tilbud om 30 timers klubudvikling og sparring med en klubrådgiver for 2000 kroner. Foto: Henrik Bjerregrav

AF: Marie Lauridsen, DBU Jylland Kommunikation//

Igen i 2018 har DBU’s klubrådgivere haft travlt med at bistå fodboldklubber i hele landet med større og mindre udviklingsprojekter. Det kan handle om alt fra rekruttering af frivillige og spillere, organisering af samarbejde og opgaver, til udarbejdelse af klubpolitikker eller andet. Og klubrådgiveren skræddersyr altid indsatsen til den enkelte klub.

Hele 140 gange har DBU’s klubrådgivere i det forgangne år kørt længere udviklingsforløb, hvor klubben for bare 2.500 kroner får 30 timers rådgivning. Dertil kommer de mange korterevarende indsatser, hvor klubrådgiveren også står til rådighed. 

Klubrådgiverne tager sig af hver sit geografiske område og er derfor altid lige i nærheden. Alle klubber, som er medlem af en lokalunion, kan uforpligtende og gratis tage kontakt. 

Hjælp ude fra gør en forskel
Det var netop, hvad bestyrelsen i Mejrup GU Fodbold gjorde, da de skulle formulere klubbens værdier og holdninger som del af en visionsproces.

Med hjælp fra klubrådgiver Klaus Gertsen fra DBU Jylland fik klubben, der ligger lidt uden for Holstebro, lavet et opstartsmøde og formuleret en plan for samarbejdet. Formand i Mejrup GU Fodbold, Casper Christensen, er godt tilfreds med forløbet.

- Det er godt at have en, der kan løfte arbejdsopgaven mellem møderne. For som forening har vi meget fokus på driften af klubben, og sådan noget her, der er lidt mere ”fluffy”, får man ikke arbejdet helt igennem på samme måde. Så det har været en fordel at have en udefra, som ikke er bundet af daglig drift, til at tage teten og holde styr på processen. Desuden har han jo prøvet processen før og vidste, hvad det indbefattede, siger Casper Christensen. 

Klubrådgivning er den rigtige vej at gå
Mange klubber vælger at få besøg flere gange, og Mejrup GU er ingen undtagelse. 

- Sparring med klubrådgiveren er den rigtige vej at gå – ikke kun for at udvikle værdier, men i mange henseender er det rigtig givtigt. Det, at der kommer en udefra, gør bare noget andet, end når jeg som formand står foran udvalg eller trænere. Man ved, at en ude fra kommer med en vigtig besked, og det lytter man mere til, vurderer Casper Christensen. 

- Og så har han friske øjne på klubben. Som formand er jeg søbet ind i alle mulige forskellige konstellationer af ting og sager, lægger fodboldformanden fra Mejrup til.

Har din klub brug for rådgivning og sparring?
Kontakt helt uforpligtende og gratis jeres lokale klubrådgiver og få en snak om mulighederne. Uanset om I har brug for et enkeltstående besøg eller et længere forløb, får I hjælp til at optimere og udvikle jeres klub. Kontakt lokalunionen. 

Læs meget mere om klubudvikling her

Log ind

c