MENU

Fynske trænere nysgerrige på uddannelse

Rigtig mange fynboer har det seneste års tid været i berøring med fodboldtræner-uddannelsessystemet – enten via en inspirationstræning eller på et C1-kursus. Og uddannelsestrinnene hænger sammen, så man naturligt kan gå fra det ene trin til det næste.

Fynske trænere nysgerrige på uddannelse
AF: Sarah Hoffmann//

Det bedste fodboldmiljø for børn og unge skabes af dygtige og engagerede trænere. Fodboldglæde og spillerudvikling skal gå hånd i hånd – og træneren er nøglen.

Siden 1. januar 2018 har 170 fynske trænere overværet en inspirationstræning, og 445 trænere har taget et C1-kursus, som er første trin i DBU’s strukturerede børne- og ungdomstræneruddannelse.

- Inspiration er altid godt, og jeg synes det var rigtig givende at overvære en inspirationstræning. Det er altid inspirerende at se en god træner være i aktion, og man får nogle gode øvelser med sig, udtaler Klaus Fuglsang, som er U11-træner i Dalum IF, og fortsætter:

- Jeg har også taget både C1 og C2, og selv som erfaren træner er det godt at få et brush up på sin viden og en uddannelse på papir. Jeg oplevede C1 som et rigtigt fint grundlag. Her kan alle være med, og man kommer godt rundt om det basale. C2 har en stor fordel ved, at man specialiseret i en aldersgruppe, og det er rigtig spændende.

 

En inspirationstræning kan give blod på tanden

Inspirationstræning er et tilbud, som alle fynske trænere kan gøre brug af. En inspirationstræning er ikke en del af en organiseret træneruddannelse, men skal netop virke som en inspiration… For nogle giver en inspirationstræning så meget gejst og blod på tanden, at de får lyst til at tage et rigtigt trænerkursus i form af C1.

Alle trænere, unge som erfarne, kan få noget godt ud af en inspirationstræning med en af vores instruktører, så tøv ikke med at kontakte vores uddannelseskoordinator, Jesper Bendix Madsen på jebm@dbufyn.dk, for at høre nærmere.

Du kan læse mere om inspirationstræning her.

 

C1 er for alle, og C2 er det næste naturlige skridt

Første trin i den organiserede træneruddannelse er et C1-kursus, som varer 10 timer. Når du har gennemført C1, kan du gå videre på C2, som ligger i naturlig forlængelse af C1. Uddannelsen er formet sådan, at C1 har udgangspunkt i dig som træner, og C2 tager udgangspunkt i spilleren.

Både C1 og C2 kan bestilles som klubkurser, hvor klubben afholder kurset i egne lokaler for sine egne trænere. DBU yder tilskud til alle C-uddannelseskurser. Det betyder, at et C1-klubkursus kan bestilles til kr. 4.350,- (inkl. materialer), og et C2-kursus vil koste klubben kr. 5.650,- (inkl. materialer). Klubkurser kan bestilles her.

Som nuværende eller kommende børne- og ungdomstræner kan du også tage på et åbent kursus. Lige nu kan du tilmelde dig et C1-kursus i Aarslev, som er åbent for alle. Det afholdes midt i maj måned. Læs mere og tilmeld dig her.

 

Du kan læse mere om C-træneruddannelsen her.

 

Du er desuden altid velkommen til at kontakte Jesper Bendix Madsen (jebm@dbufyn.dk), hvis du har spørgsmål til vores uddannelser.

 

Søg økonomisk støtte til træneruddannelse i DBU Fyn/Albani-puljen

DBU Fyn/Albani-puljen har til formål at støtte udviklingsprojekter i fynske fodboldklubber, og puljen kan blandt andet søges til træneruddannelse. Hver klub kan maksimum få udloddet kr. 10.000,- pr. år. Læs mere om puljen her.

Log ind