Den lille klub

I behøver ikke være en stor klub for at markere jer aktivt på træneruddannelsesfronten. Det er Hesselager Fodbold et bevis på. Her forklarer formand, Jørgen Elgård Pedersen, hvorfor klubben er særligt engagerede i uddannelse af deres trænere:

  • Vi må bare erkende, at trænerne bliver meget dygtigere af at uddanne sig. Derfor opfordrer vi alle vores trænere, særligt de nye, til at tage på en eller anden form for trænerkursus. Nogle har det selvfølgelig mere i sig fra naturens side end andre, men alle har godt af uddannelse, og det er helt sikkert, at man altid får noget med fra kurserne, forklarer Jørgen Elgård Pedersen.

Jørgen fortæller desuden, at han oplever, at trænerne bliver meget mere engagerede i trænergerningen og bedre til at spare med hinanden. Faktisk har han aldrig fået nogle dårlige tilbagemeldinger fra trænerne, om det at tage en træneruddannelse. Samtidigt er træneruddannelsen noget, som har givet positive tilbagemeldinger fra forældre i klubben:

  • Jeg har oplevet at få positive meldinger fra forældre, som er glade for, at deres barns trænere har været på trænerkursus, fordi de har kunnet mærke en forskel på træningen før og efter. I sidste ende er det jo meningen med det hele, at det skal komme vores fodboldbørn til gode, og derfor er det så vigtigt for os som klub, afslutter Jørgen Elgård Pedersen.

 

Den store klub

I Middelfart G&BK bruger de aktivt tilbuddet om træneruddannelse, når de engagerer nye trænere. Det virker både professionelt og tiltrækker motiverede trænere.

  • Vi har taget en beslutning om, at vi vil gøre alt for, at de trænere, der har lyst til det, kan få en god uddannelse. Det er selvfølgelig også i orden, hvis nogen ikke har lyst eller ikke kan tage en uddannelse lige nu, men vores oplevelse er, at træneruddannelserne giver trænerne større motivation og inspiration, og så sikrer det et højere niveau i træningen af vores hold, fortæller Birgitte Wænnerstrøm, der er bestyrelsesmedlem i Middelfart G&BK.

I MG&BK afholder de 1-2 trænerkurser hjemme i deres egen klub hvert år, og ifølge Birgitte Wænnerstrøm bidrager det til, at klubbens trænere bliver meget mere opmærksomme på kurserne og også deltager i langt højere grad. Desuden oplever klubben, at det giver et godt sammenhold på tværs af årgangene, når klubbens trænere er på kursus sammen.

Det må siges at være en opfordring til at bestille et klubkursus. Du kan læse mere og C1 som klubkursus her og om C2 som klubkursus her.

 

Den helt store klub

Jesper Eriksen er daglig leder af OB’s amatørafdeling, og vi har taget en snak med ham om, hvorfor trænernes uddannelse er så vigtig for klubben:

  • Udgangspunktet er at vi rigtig gerne vil udvikle trænerne. Det gør vi gennem mange klubkurser, hvor vi har flere trænere fra klubben med hver gang. Det giver masser af sammenhold og også en form for wow-effekt, fordi de får nogle aha-oplevelser sammen og oplever, at de vokser – sammen, fortæller Jesper Eriksen og fortsætter:
  • Helt konkret prikker vi meget til trænerne for at få dem med på kurserne, og dem der har været med før bruges som mentorer eller ambassadører for dem, der endnu ikke har været på træneruddannelse.

Jesper fortæller desuden, at hans oplevelse er, at alle altid får noget godt med hjem fra kurserne, og at trænerne bliver bedre til at lave en struktureret træning, der favner bredt.

  • Det vigtigste for os er jo, at børnene skal have det sjovt, og jo mere trænerminded trænerne er, jo sjovere får børnene det. Det er rart for trænerne at mærke, at de har noget at falde tilbage på i løbet af selve træningen, fordi de har noget mere viden. Det gør det federe for børnene at spille fodbold, og vi mærker en stor tilstrømning til klubben, blandt andet fordi det hurtigt rygtes blandt forældre, at vi favner bredt og har gode forhold fx med uddannede trænere, fortæller Jesper Eriksen.

Jesper Eriksen forklarer desuden, hvordan de i OB arbejder med at tage nye trænere ind som assistenttrænere først, hvorefter de kommer på trænerkursus og får mod på mere. På den måde sker der hele tiden en rekruttering af nye trænere og udvikling af dem, der er.

 

Vil du læse mere om trænerkurser generelt, kan du klikke her