DBU Fyn har på baggrund af den aktuelle corona-situation præciseret principperne for udsættelse af turneringskampe.

Præciseringen betyder, at hvis en fynsk fodboldklub har mistanke om, symptomer på eller kendskab til corona-smitte på et af sine hold, vil det altid være muligt at kræve holdets kamp udsat uden nogen form for dokumentation og uden nogen konsekvenser i form af gebyrer eller lignende. Se Sundhedsstyrelsens beskrivelser af symptomer på Covid-19 her.

Den fynske fodboldverden har et medansvar
- Den fynske fodboldverden har ligesom resten af samfundet et ansvar for, at vi alle passer ekstra godt på hinanden i denne tid og ikke bidrager til smittespredning. Derfor ønsker vi ud fra et forsigtighedsprincip at give den størst mulige fleksibilitet i forhold til udsættelse af kampe, forklarer formand for DBU Fyn, Bjarne Christensen, om baggrunden for de nye principper.

- Vi er sikre på, at alle klubber som udgangspunkt ønsker at få deres kampe afviklet på fodboldbanen, men de nye principper gør, at en mistanke om corona-smitte blandt sine spillere er nok til at kræve en kamp udsat. Vi ønsker ikke at presse nogen klubber til at afvikle kampe i tvivlsituationer, og derfor vil vi heller ikke kræve nogen form for dokumentation. Eller gebyr for udsættelse. Det er blot et krav, at en udsættelse sker via en af klubbens officielle kontaktpersoner til vores administration. Vi har fuld tillid til, at klubberne kan håndtere situationen i denne svære tid, siger Bjarne Christensen.


Hvordan udsætter vi en kamp?

Hvis I har mistanke om eller symptomer på corona-smitte på et hold, og derfor gerne vil udsætte en kamp, skal en officiel kontaktperson fra klubben sende en mail til info@dbufyn.dk. Så sørger administrationen for at udsætte kampen.

Hvis behovet for at udsætte en kamp pga. mistanke om corona-smitte opstår akut i en weekend, skal I kontakte både modstander og dommer, så de ikke møder op til kamp. Herefter skal I også sende en mail til DBU Fyns administration (info@dbufyn.dk), så kampen kan håndteres som udsat i det administrative system efterfølgende.

Efter udsættelsen har I syv dage til i samarbejde med modstanderholdet at finde en ny dato, hvor kampen kan spilles. Sker dette ikke, fastsætter administrationen en ny kampdag.Ovenstående gælder indtil videre for efterårssæsonen 2020, og DBU Fyns bestyrelse vil følge udviklingen nøje med henblik på en eventuel løbende justering af retningslinjerne.