Surfer man en tur rundt på de fynske klubbers Facebook og hjemmesider, bliver det hurtigt tydeligt, at de fynske klubber har lagt sig i selen for at sikre en sundhedsmæssigt forsvarlig opstart af træningen. Her nogle eksempler på tiltag:


Søhus/Stige BK

Her har alle hold fået et særligt corona-træningskit bestående af sæbe, håndsprit, børste og rengøringsservietter.

I forbindelse med opstarten skrev de med en herlig, konstruktiv tilgang til en svær situation følgende på deres Facebook: 

- Der er ingen tvivl om, at det bliver en noget anderledes måde, at træningen kommer til at forløbe på, men med fælles hjælp skal det nok give en masse sjove, anderledes og hyggelige timer på grønsværen.


Strib IF

I den vestfynske klub har man oprettet et trænerforum på Facebook, hvor trænere kan stille spørgsmål til hinanden og bestyrelsen i relation til corona og træning. De har desuden udarbejdet en trænerhåndbog, som alle trænere skulle læse, og udpeget en Covid-19 ansvarlig. Sidstnævnte har været tilstede ved de første træninger til at besvare spørgsmål og guide trænerne. På klubbens hjemmeside er lavet et Covid 19-side, og der sendes ny mail ud til medlemmer/forældre, når der opdateres på siden.


OB

Her han man inddelt spillerne i Corona-træningsgrupper via KampKlar, så spillerne kan se hvornår, og hvor de skal trænere. Når spillerne tilmelder sig træning, får man hurtigt et overblik over, om der er "huller" i nogen grupper og kan agere tilsvarende. Man må ikke møde op til træning, hvis man ikke er tilmeldt via KampKlar.

Desuden afholder man løbende online trænermøder, og trænerne på en årgang efterspørger og får hjælp fra klubbens trænere på andre årgange via en Facebook-gruppe, så der kan være en træner til alle grupper på alle årgange.

Alle spillere medbringer egen bold til træning, så træneren ikke skal vaske dem alle af bagefter. 
Der er opsat håndsprit i udskiftningsbokse ved banerne, og spillerne opfordres til også selv at have med.


TPI

I TPI hentede spillere et par dage før første træning deres eget træningstøj og drikkedunk - naturligvis én ad gangen - og så kommer og kører de enkeltvis igen, også én ad gangen.

- Når vi træner igen på torsdag er det lige så meget for at få sparket humør og liv ind i spillerne efter den lange pause. De trænger i den grad til mødes, selv om det bliver under specielle omstændigheder, lød det fra holdets træner til Sport Fyn forud for første træning.


Nyborg G&IF

Her holdt bestyrelsen webmøde lørdag før de første hold gik på træningsbanen, hvor alt blev koordineret på plads. Bestyrelsen havde 4 personer til stede til træningerne for at hjælpe trænerne med, at alt foregik rigtigt og gled så let som muligt. 


Langekov IF

Hos de grønblusede har bestyrelsen trukket arbejdstøjet på og udarbejdet en række dokumenter og videoer, der skal hjælpe til god og forsvarlig træning i klubben. På klubbens hjemmeside finder man f.eks. e baneoversigt med fordeling af træningsgrupper, en FAQ og guidelines til forældre. Alle trænere blev indkaldt til opstartsmøder - naturligvis fordelt i mindre grupper. Der er også udpeget en Covid-19 ansvarlig til at hjælpe holdene godt igang. 

Man har desuden også udarbejdet korte videoer med øvelser, som deles med trænerne til inspiration.

...og nårh ja, så brugte klubbens formand lige 12 timer på at strege baner op! Der er da en formand, der ofrer sig for, at klubbens medlemmer kan komme i gang med boldlegen igen.